Αμερική

H Eni μεγάλος νικητής της δημοπρασίας πετρελαϊκών πεδίων στον Κόλπο του Μεξικού

H Eni μεγάλος νικητής της δημοπρασίας πετρελαϊκών πεδίων στον Κόλπο του Μεξικού
Ο ιταλικός πετρελαϊκός κολοσσός κέρδισε σε δημοπρασία τα τρία από τα δέκα πεδία που διέθεσε το Μεξικό προς έρευνα και εκμετάλλευση στον Κόλπο.
Η Eni SpA ήταν ο μεγάλος νικητής της τελευταίας δημοπρασίας πετρελαϊκών πεδίων στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς ο ιταλικός πετρελαϊκός κολοσσός πήρε τα τρία από τα δέκα οικόπεδα που δημοπρατήθηκαν, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υδρογονανθράκων του Μεξικού.
Η δημοπρασία, η οποία ήταν η πέμπτη που διενήργησε το Μεξικό από τότε που έληξε το κρατικό μονοπώλιο το 2014, συγκέντρωσε προσφορές από πετρελαϊκούς κολοσσούς όπως η Shell, η Total, η Repsol και η Petroleos Mexicanos.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, το Μεξικό επιδιώκει να προσελκύσει επενδύσεις στην βιομηχανία πετρελαίου και καυσίμων, καθώς τα γηρασμένα πεδία και διυλιστήρια έχουν οδηγήσει σε σταδιακή μείωση της παραγωγής κάθε χρόνο, ενώ και η κρατική Pemex μαστίζεται από τα χρέη, αδυνατώντας να επενδύει στην ανάπτυξη της παραγωγής.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας του Μεξικού, Pedro Joaquin Coldwell, η παραγωγή από τα 10 πεδία που δημοπρατήθηκαν, αναμένεται ότι θα φθάσει τα 170.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα.
Η Eni κέρδισε δύο από τα πεδία σε συνεργασία με την Citla Energy, μία ιδιωτική εταιρεία του Μεξικού και ένα ακόμη με την Capricorn Energy, θυγατρική της βρετανικής εταιρείας Cairn Energy.
Δύο πεδία κέρδισε η Ecopetrol, το ένα σε συνεργασία με την Pemex και το άλλο με την Petroliam Nasional Bhd της Μαλαισίας.
Η γερμανική DEA Deutsche Erdoel AG κέρδισε ένα πεδίο σε συνεργασία με την Pemex.
Η ισπανική Repsol πήρε ένα πεδίο σε συνεργασία με την Sierra Oil & Gas.
Η ρωσική Lukoil κέρδισε επίσης ένα πεδίο, ενώ η Shell και η Total κέρδισαν σε συνεργασία ένα άλλο πεδίο.
Εάν οι έρευνες στα 10 πεδία αποδείξουν ότι τα ευρήματα είναι εμπορικά επαρκή, οι επενδύσεις θα μπορούσαν να φθάσουν τα 8,2 δισ. δολάρια καθ' όλη τη διάρκεια των συμβάσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης