Ασία

Al-Thani (ΥΠΕΞ Κατάρ): Άδικες και παράνομες οι κυρώσεις που μας επιβλήθηκαν

tags :
Al-Thani (ΥΠΕΞ Κατάρ): Άδικες και παράνομες οι κυρώσεις που μας επιβλήθηκαν
«Το Κατάρ είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί (με τα κράτη του Κόλπου) όσον αφορά την ασφάλεια στην περιοχή του Κόλπου», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του εμιράτου.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Μοχάμεντ Αμπίν Αμπντούλ Ραχμάν αλ Θάνι, δήλωσε από το Παρίσι, ότι κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει την «εξωτερική πολιτική» του Εμιράτου, καταγγέλλοντας τις «άδικες» και «παράνομες» -όπως τις χαρακτήρισε- κυρώσεις που επέβαλαν χώρες του Κόλπου και η Αίγυπτος.
«Το Κατάρ είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί (με τα κράτη του Κόλπου) όσον αφορά την ασφάλεια στην περιοχή του Κόλπου.
Αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί την εξωτερική μας πολιτική», τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην πρεσβεία του Κατάρ στο Παρίσι.
Ο Καταριανός ΥΠΕΞ δήλωσε, ότι η Ντόχα «εξακολουθεί να μην έχει ιδέα» γιατί η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με τη χώρα, πριν από μια εβδομάδα, απομονώνοντας το Εμιράτο.
Οι αραβικές χώρες κατηγορούν τη Ντόχα, ότι στηρίζει την τρομοκρατία και διατηρεί δεσμούς με το Ιράν, κάτι που ο υπουργός διέψευσε κατηγορηματικά.
Ο Αλ Θάνι τόνισε, ότι το Εμιράτο στηρίζει τις διαμεσολαβητικές προσπάθειες του Κουβέιτ για τον τερματισμό της κρίσης με τη Σαουδική Αραβία και με τα άλλα αραβικά κράτη και είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε συζητήσεις που θα εναρμονίζονται όμως με το διεθνές δίκαιο.
Σημείωσε ότι η Ντόχα θα συνεχίσει να προάγει «τον διάλογο που θα στηρίζεται σε ξεκάθαρες βάσεις».
Σε μια άλλη εξέλιξη, έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Εμίρη του Κουβέιτ σχετικά με την κρίση ανάμεσα σε πολλά αραβικά κράτη και το Κατάρ, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Ελιζέ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης