Τελευταία Νέα
Ασία

Το Κατάρ παραμένει πιστό στη συμφωνία του ΟΠΕΚ δηλώνει ο υπουργός Πετρελαίου

Το Κατάρ παραμένει πιστό στη συμφωνία του ΟΠΕΚ δηλώνει ο υπουργός Πετρελαίου
Ο Μοχάμεντ αλ-Σάντα δήλωσε ότι «οι περιστάσεις στην περιοχή δεν θα εμποδίσουν το Κατάρ να τιμήσει τη διεθνή δέσμευσή του, να μειώσει την παραγωγή του πετρελαίου».
Το Κατάρ παραμένει δεσμευμένο στη συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου, που συμφωνήθηκε από τον ΟΠΕΚ και τους παραγωγούς εκτός Οργανισμού τον Μάιο του 2017, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του εμιράτου, όπως μεταδίδει το Reuters.
Συγκεκριμένα, με αφορμή τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Κατάρ από γειτονικές αραβικές χώρες, ο Μοχάμεντ αλ-Σάντα δήλωσε ότι «οι περιστάσεις στην περιοχή δεν θα εμποδίσουν το Κατάρ να τιμήσει τη διεθνή δέσμευσή του, να μειώσει την παραγωγή του πετρελαίου».
Σήμερα εξάλλου ο υπουργός Οικονομικών του εμιράτου Αλί Σερίφ αλ-Εμάντι δήλωσε στο CNBC, ότι ο ενεργειακός τομέας και η οικονομία του κορυφαίου εξαγωγέα LNG στον κόσμο λειτουργούν κανονικά.
Υπενθυμίζεται, ότι η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις και μείωσαν τις εμπορικές συναλλαγές τους με το Κατάρ πριν ακριβώς από μία εβδομάδα, κατηγορώντας τη Ντόχα για υποστήριξη της τρομοκρατίας.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης