Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε η Theresa May

Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε η Theresa May
Το αποτέλεσμα των εκλογών προκαλεί έντονη αβεβαιότητα για την έναρξη των διαπραγματεύσων για το Brexit
Upd Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε η Theresa May, αφού επισκέφθηκε τη βασίλισσα στα ανάκτορα το Μπάκιγχαμ.

Νωρίτερα

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα ζητήσει η Theresa May από τη βασίλισσα Ελισάβετ, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπρόσωπος της Downing Street.
Η επικεφαλής των Συντηρητικών Theresa May  κατέληξε σε συμφωνία με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά από ολονυκτιες διαπραγματεύσεις.
Η Therasa May θα επισκεφθεί τη βασίλισσα Ελισάβετ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, προκειμένου να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Οι Tories πέτυχαν πύρρειο νίκη, χωρίς αυτοδυναμία, με 319 έδρες σε σύνολο 650 εδρών, με το Συντηρητικό Κόμμα της Theresa May να βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.
Με βάση τη ροή των αποτελεσμάτων στις 11:50 οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν 319 έδρες, οι Εργατικοί 261 έδρες, το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών 12 έδρες, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας 10 έδρες, ενώ το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας 35 έδρες, καμία έδρα δεν κέρδισε το UKIP, ενώ μία έδρα συγκεντρώνουν οι Πράσινοι.
Το αποτέλεσμα των εκλογών προκαλεί έντονη αβεβαιότητα για την έναρξη των διαπραγματεύσων για το Brexit.

Προειδοποιήση Tusk

Προειδοποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι δε θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το Brexit απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk μέσω Twitter.
"Δεν ξέρουμε πότε οι συζητήσεις για το Brexit θα ξεκινήσουν. Ξέρουμε όμως πότε πρέπει να ολοκληρωθούν. Κάντε ό,τι καλύτερο για να αποφύγετε τη μη συμφωνία ως αποτέλεσμα των μη διαπραγματεύσεων," έγραψε ο πρόεδρος Donald Tusk.

Barnier: Ξεκάθαρο το χρονοδιάγραμμα

Η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit και το χρονοδιάγραμμα για τις συνομιλίες είναι ξεκάθαρα, δήλωσε σήμερα 9/8/2017 ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο θα πρέπει να ξεκινήσουν μόνο όταν η Βρετανία θα είναι έτοιμη.
«Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα πρέπει να ξεκινήσουν όταν το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο. Το χρονοδιάγραμμα και οι θέσεις της ΕΕ είναι σαφείς. Ας σκεφθούμε πώς θα επιτύχουμε μια συμφωνία», δήλωσε ο Michel Barnier.

Moscovici:Εχασε το στοίχημα

«Η κυρία May έχασε το στοίχημά της και άρα βρίσκεται σε μια λιγότερο απλή θέση, διότι κατά βάθος δεν γνωρίζει τους συσχετισμούς σήμερα το πρωί για να κυβερνήσει», δήλωσε ο Pierre Moscovici μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Γερμανία: O χρόνος περνάει
 
"Θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό γιατί ο χρόνος περνάει", είπε στο γερμανικό δίκτυο ZDF ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας , ο οποίος ανήκει στους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).
"Ανεξάρτητα από το ερώτημα ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση στη Βρετανία, ο χρόνος κυλάει...Έχουμε λιγότερο από δύο χρόνια για να διαπραγματευτούμε την έξοδο...επομένως δεν θα πρέπει να χάσουμε χρόνο τώρα", πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης