Τελευταία Νέα
Ασία

Δώδεκα νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βουλή του Ιράν και το μαυσωλείο του Χομεϊνί

Δώδεκα νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βουλή του Ιράν και το μαυσωλείο του Χομεϊνί
Στο στόχαστρο μπήκαν η Βουλή, όπου σύμφωνα με το πρακτορείο Tasmin υπάρχουν επτά νεκροί, το μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, όπου γίνεται λόγος για επίθεση αυτοκτονίας στην οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος.
Δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που φαίνεται πως ήταν συντονισμένες, σημειώθηκαν σήμερα (7/6) το πρωί στην Τεχεράνη και συγκεκριμένα στη Βουλή και το μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, με απολογισμό τουλάχιστον 12 νεκρούς και 39 τραυματίες σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση.
Συγκεκριμένα, ένοπλοι εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο του Ιράν και άνοιξαν πυρ, ενώ την ίδια ώρα άλλη ομάδα τρομοκρατών πραγματοποιούσε επίθεση στο μαυσωλείο του ιδρυτή της ισλαμικής δημοκρατίας Αγιατολάχ Χομεϊνί, 20 χλμ. έξω από την πρωτεύουσα του Ιράν.
Οι δυνάμεις ασφαλείας ανέκτησαν τον έλεγχο του ιρανικού κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του Χομεϊνί, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.
Σύμφωνα με το ιρανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο IRIB, το περιστατικό με τα πυρά στο ιρανικό κοινοβούλιο έλαβε τέλος και οι τέσσερις δράστες είναι νεκροί.
Από την πλευρά του το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι η διπλή επίθεση στην Τεχεράνη πραγματοποιήθηκε από ομάδες τρομοκρατών.
Ο ιρανός υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών δήλωσε, πως οι δράστες της επίθεσης εισήλθαν στο Κοινοβούλιο από την κύρια είσοδο ντυμένοι σαν γυναίκες, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων TASNIM.
Ο υπουργός πρόσθεσε, πως ένας από τους δράστες πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα στο Κοινοβούλιο, ενώ ένας άλλος πυροδότησε τα εκρηκτικά, με τα οποία ήταν ζωσμένος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σύμφωνα με τον υπουργό, όσοι από τους δράστες έχουν απομείνει, βρίσκονται τώρα περικυκλωμένοι μέσα στο κτίριο του Κοινοβουλίου.
Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό, ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεΐνί στην νότια Τεχεράνη, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Fars.
Ο κυβερνήτης της ιρανικής πρωτεύουσας έκανε λόγο για επίθεση αυτοκτονίας, καθώς ο δράστης ανατινάχθηκε.
Δύο ακόμα άτομα συνελήφθησαν.
Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Αρχική δημοσίευση: 7/6/2017 09:54

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης