Τελευταία Νέα
Αμερική

ΗΠΑ: Μειώθηκε η ζήτηση για βενζίνη για τρίτο συνεχόμενο μήνα

tags :
ΗΠΑ: Μειώθηκε η ζήτηση για βενζίνη για τρίτο συνεχόμενο μήνα
Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,5% στα 9,353 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο έναντι του περασμένου έτους
Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ υποχώρησε για τρίτο συνεχή μήνα το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη 1/5/2017, καταγράφοντας την πρώτη ετήσια πτώση από το 2012.
 Η μέτρια πτώση της ζήτησης βενζίνης στις ΗΠΑ αντισταθμίστηκε από τη μεγάλη ζήτηση αποσταγμάτων, βοηθώντας τη συνολική ζήτηση πετρελαίου να αυξηθεί κατά 2,1% το Μάρτιο έναντι του περασμένου έτους, σύμφωνα με την έκθεση της EIA Petroleum Supply Monthly.
 Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,5% στα 9,353 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο έναντι του περασμένου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της EIA.
 Η ζήτηση μειώθηκε κατά 1,9% τον Ιανουάριο και 2,4% τον Φεβρουάριο.
 Οι αμερικανοί παραγωγοί  και αναλυτές έχουν κατηγορήσει τη μεταναστευτική πολιτική του προέδρου Trump για την εξασθένιση της ζήτησης στις αρχές του τρέχοντος έτους.
Εξακολουθούν να αναμένου ότι η ζήτηση βενζίνης θα αυξηθεί σε μέτρια επίπεδα από το ρεκόρ του περασμένου έτους.
 Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ, η οποία αντιπροσωπεύει το 10% της παγκόσμιας κατανάλωσης, αυξάνεται κάθε χρόνο από το 2012.
 Η ζήτηση αποσταγμάτων αυξήθηκε κατά 5,4% σε 4,15 εκατ. Bpd το Μάρτιο σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της EIA.
 Η αδύναμη  ζήτηση βενζίνης στις  ΗΠΑ βρίσκεται σε αντίθεση με τους όγκους οδήγησης, οι οποίοι βρίσκονται κοντά σε ένα άλλο έτος ρεκόρ, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία, γεγονός που υποδηλώνει ότι ισχύουν ισχυρότερα πρότυπα απόδοσης καυσίμου.
Οι αυτοκινητιστές κατέγραψαν 272 δισ. μίλια (438 δισ. Χχιλιόμετρα) σε δρόμους και αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ το Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση 0,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα  την Τρίτη το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ.
Τα  μίλια που κατέγραψαν τα οχήματα που ταξίδευσαν αυξήθηκαν κατά 1,5% σε ετήσια βάση κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης