Αμερική

Rystad Energy: Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ θα φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ το 2017

Rystad Energy: Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ θα φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ το 2017
Η εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών πετρελαίου και φυσικού αερίου προβλέπει ότι η παραγωγή των ΗΠΑ θα φθάσει τα 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως εντός του 2017.
Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ προβλέπεται να φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ των 10 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως πριν από το τέλος του 2017, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών πετρελαίου και φυσικού αερίου Rystad Energy Business Intelligence.
Το ιστορικό ρεκόρ των 10 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα εγχώριας παραγωγής επιτεύχθηκε για τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 1970, όταν οι τιμές του πετρελαίου ήταν κάτω από 3 δολάρια το βαρέλι, όπως αναφέρει η εταιρεία.
Μετά την «επανάσταση» του σχιστολιθικού πετρελαίου το 2008, η παραγωγή «μαύρου χρυσού» στις ΗΠΑ έφθασε τα 9,6 εκατομμύρια την ημέρα τον Απρίλιο του 2015.
Ωστόσο, με την υπερπροσφορά και τη χαμηλή παγκόσμια ζήτηση οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν να μειώνονται στα μέσα του 2014, με αποτέλεσμα τη μείωση της εγχώριας παραγωγής σε μόλις 8,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο του 2016.
Η Rystad Energy αναφέρει, ότι προβλέπει πως η σημερινή παραγωγή των ΗΠΑ «ανακάμπτει δύο φορές γρηγορότερα, απ’ όσο μειώθηκε», για να φθάσει το επίπεδο των 9,4 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα τον Μάιο του 2017.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Oil Market στην Rystad Energy, Bjornar Tonhaugen, «αυτή η πολύ απότομη ανάπτυξη έρχεται καθώς το κόστος παραγωγής έχει “κλειδώσει” σε ύψος κάτω από την ελάχιστη τιμή, που οι περισσότεροι αναλυτές υπολόγιζαν για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ».
Από την άλλη πλευρά, η Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) των ΗΠΑ προβλέπει, ότι η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου θα φθάσει κατά μέσο όρο τα 9,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα φέτος και τα 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2018, σύμφωνα με το outlook εξέδωσε τον Μάιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης