Ασία

Ολοκληρώθηκε το 72% του αγωγού φυσικού αερίου TANAP - Σε λειτουργία αρχές του 2018

Ολοκληρώθηκε το 72% του αγωγού φυσικού αερίου TANAP - Σε λειτουργία αρχές του 2018
Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν τόνισε, ότι τα ενεργειακά έργα της χώρας του παρέχουν ασφάλεια, σταθερότητα και επιτρέπουν την ανάπτυξη στην περιοχή
Το 72% του αγωγού φυσικού αερίου TANAP που αποτελεί το τμήμα του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου και ο οποίος διασχίζει την Τουρκία, έχει ολοκληρωθεί και πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2018, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.
Αναφερόμενος στη σημασία της ανάπτυξης του κοιτάσματος Shah Deniz, του πρώτου σταδίου του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου για την εξαγωγή του φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, ο Αλιέφ δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να σκεφτούμε την περιφερειακή επιχειρηματική συμμαχία μας χωρίς το σχέδιο του Shah Deniz, καθώς πρόκειται για ζήτημα ενεργειακής ασφάλειας».
Ο Αλίεφ τόνισε ότι «το σημερινό ενεργειακό ισοζύγιο είναι ισοδύναμο με την εθνική ασφάλεια» καθώς όπως είπε «τα πάντα εξαρτώνται από την ενεργειακή ασφάλεια» και «το φυσικό αέριο είναι η φθηνότερη και μια οικολογική πηγή ενέργειας».
Καταλήγοντας τόνισε ακόμη, ότι τα ενεργειακά έργα του Αζερμπαϊτζάν παρέχουν ασφάλεια, σταθερότητα και επιτρέπουν την ανάπτυξη στην περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης