Ασία

Bloomberg: Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Σ. Αραβίας υποχώρησαν κάτω από τα 500 δισ. δολάρια

Bloomberg: Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Σ. Αραβίας υποχώρησαν κάτω από τα 500 δισ. δολάρια
Από τα 730 δισ. δολάρια το 2014 τα συναλλαγματικά αποθέματα του αραβικού βασιλείου υποχώρησαν στα 493 δισ. δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2011.
Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας υποχώρησαν κάτω από τα 500 δισ. δολάρια για πρώτη φορά από το 2011 τον Απρίλιο του 2017, παρά την συγκέντρωση 9 δισ. δολαρίων από την πρώτη διεθνή πώληση ομολόγων της χώρας, μεταδίδει το Bloomberg.
Η κεντρική τράπεζα του αραβικού βασιλείου ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή, ότι τα συναλλαγματικά της αποθέματα μειώθηκαν τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον Μάρτιο κατά 8,5 δισ. δολάρια σε περίπου 493 δισ. δολάρια.
Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας μειώνονται συνεχώς από το ανώτατο όριο των 730 δισ. δολαρίων το 2014, μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου, προκαλώντας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να προειδοποιήσει, ότι με αυτό το ρυθμό το αραβικό βασίλειο μπορεί να τα εξαντλήσει μέσα σε 5 χρόνια.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχουν ξεκινήσει από τότε ένα πρωτοφανές σχέδιο για την αναδιάρθρωση της οικονομίας και την επιδιόρθωση των δημόσιων οικονομικών.
Ωστόσο, ο ρυθμός της πτώσης των συναλλαγματικών αποθεμάτων φέτος έχει προβληματίσει τους οικονομολόγους, που βλέπουν λίγες ενδείξεις αύξησης των κρατικών δαπανών, πυροδοτώντας την κερδοσκοπία που προκαλεί η πτώση κεφαλαίων και το κόστος του πολέμου του βασιλείου στην Υεμένη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης