Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Ιταλία: Eni και Snam αποφάσισαν την ανάπτυξη 300 νέων σταθμών φυσικού αερίου αυτοκίνησης

Ιταλία: Eni και Snam αποφάσισαν την ανάπτυξη 300 νέων σταθμών φυσικού αερίου αυτοκίνησης
Η Ιταλία είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή αγορά κατανάλωσης φυσικού αερίου για οχήματα
Η ιταλική εταιρεία Eni και η ιταλική εταιρεία υποδομής φυσικού αερίου Snam υπέγραψαν συμφωνία-πλαίσιο για την ανάπτυξη σταθμών μεθανίου στην Ιταλία.
Σύμφωνα με τη Snam, η εταιρική σχέση στοχεύει στην ανάπτυξη νέων μονάδων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο εθνικό δίκτυο σταθμών της Eni, ευνοώντας την παροχή εναλλακτικών καυσίμων χαμηλών εκπομπών, όπως το φυσικό αέριο.
"Η συμφωνία-πλαίσιο αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών της Snam για την προώθηση της βιώσιμης αυτοκίνησης με μια επένδυση ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2021 για την εγκατάσταση έως και 300 νέων πρατηρίων CNG για την υποστήριξη της ανάπτυξης και της πιο ισορροπημένης διανομής σταθμών τροφοδοσίας φυσικού αερίου σε διάφορες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα", ανέφερε η ανακοίνωση.
Η Ιταλία είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή αγορά κατανάλωσης φυσικού αερίου για οχήματα, με κατανάλωση πάνω από ένα δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα το 2015 και περίπου ένα εκατομμύριο οχήματα σε κυκλοφορία σήμερα, σύμφωνα με την Eni.
Η εταιρεία αναμένει ότι η πρωτοβουλία θα ενισχύσει περαιτέρω τη βιομηχανία φυσικού αερίου μέσω του τομέα των μεταφορών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης