Τελευταία Νέα
Ασία

Simsek: Ο αγωγός TANAP θα ενισχύσει τον ενεργειακό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή

Simsek: Ο αγωγός TANAP θα ενισχύσει τον ενεργειακό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης πρόσθεσε, ότι ο αγωγός TANAP είναι ένα από τα σημαντικότερα ενεργειακά έργα στην περιοχή.
Η υλοποίηση του έργου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TANAP θα ενισχύσει τον ενεργειακό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή, δήλωσε σήμερα (23/5) ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μέχμετ Σίμσεκ.
Ο Σίμσεκ πρόσθεσε, ότι ο αγωγός TANAP είναι ένα από τα σημαντικότερα ενεργειακά έργα στην περιοχή, τα οποία συγχρόνως συμβάλλουν στην ενίσχυση της οικονομίας της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.
Ο αγωγός TANAP αποτελεί τμήμα του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, ο οποίος θα μεταφέρει αέριο από το πεδίο Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν στα δυτικά σύνορα της Τουρκίας.
Το μήκος του TANAP είναι 1.800 χλμ. με αρχική χωρητικότητα 16 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως.
Περίπου 6 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα παραδοθούν στην Τουρκία και ο υπόλοιπος όγκος θα παραδοθεί στην Ευρώπη μέσω του αγωγού ΤΑΡ, με τον οποίο θα συνδέεται στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας.
Ο αγωγός αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018 και οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Τουρκία θα αρχίσουν τον Ιούνιο του 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης