Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Γαλλία: Σε υψηλά 6 ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάιο 2017 - Στις 57,6 μονάδες ο PMI

Γαλλία: Σε υψηλά 6 ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάιο 2017 - Στις 57,6 μονάδες ο PMI
Ο κλάδος υπηρεσιών κατέγραψε την ενδέκατη συνεχόμενη άνοδο σε αντίστοιχο διάστημα μηνών.
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών βρέθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γαλλία τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, αντανακλώντας την δυναμική στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται ο ιδιωτικός τομέας της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος PMI διαμορφώθηκε στις 57,6 μονάδες, έναντι 56,6 μονάδων τον Απρίλιο του 2017, όντας ενισχυμένος για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα, με τους εμπλεκόμενους κλάδους να συνεχίζουν να καταγράφουν αξιοσημείωτη άνοδο.
Αναλυτικότερα, ο κλάδος υπηρεσιών κατέγραψε την ενδέκατη συνεχόμενη άνοδο σε αντίστοιχο διάστημα μηνών, ενώ σε θετικό έδαφος παρέμεινε και ο μεταποιητικός κλάδος, αν και η ενίσχυσή του ήταν πιο περιορισμένη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινήθηκαν και οι νέες επιχειρήσεις, οι οποίες παρέμειναν ισχυροποιημένες, ενώ σε υψηλά αρκετών μηνών βρέθηκαν και οι νέες παραγγελίες στους προαναφερθέντες κλάδους.
Παράλληλα, η στελέχωση στον ιδιωτικό τομέα συνέχισε να ακολουθεί την τάση των προηγούμενων μηνών, την ίδια στιγμή που η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας επιταχύνθηκε με τους υψηλότερους ρυθμούς των τελευταίων 69 μηνών.
Τα παραπάνω στοιχεία οδήγησαν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στο να διατηρήσουν τις θετικές προοπτικές τους για τους επόμενους δώδεκα μήνες, όντας μάλιστα ελαφρώς ενισχυμένες σε σύγκριση με τον Απρίλιο.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης