Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Αναστασιάδης: Θετικό αποτέλεσμα των ερευνών στην ΑΟΖ θα δώσει κίνητρο επίλυσης του Κυπριακού

Αναστασιάδης: Θετικό αποτέλεσμα των ερευνών στην ΑΟΖ θα δώσει κίνητρο επίλυσης του Κυπριακού
Ο Πρόεδρος της Κύπρου ξεκαθάρισε, ότι η κατανομή των πόρων θα γίνει, όταν και εφόσον εξευρεθεί λύση.
Τα θέματα ενάσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, τόνισε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι ο φυσικός πλούτος ανήκει σε όλον τον λαό, ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την παρουσίαση της πρότασης του για το Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης ξεκαθάρισε, ότι «η κατανομή των πόρων θα γίνει, όταν και εφόσον εξευρεθεί λύση.
Εξάλλου, να είμαστε ρεαλιστές, ένα είναι οι έρευνες και άλλο είναι η εκμετάλλευση».
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε πως το έχει πει κατ’ επανάληψη στους συνομιλητές του, ότι «και οι ίδιοι οι τουρκοκύπριοι έπρεπε να ενδιαφέρονται να υπάρξουν έρευνες, να έχουμε αποτέλεσμα, ώστε να έχουμε όλοι κίνητρο – και η Τουρκία – προκειμένου να εξεύρουμε λύση του Κυπριακού, που θα ωφελήσει όλους μας».
Ερωτηθείς εάν η πρόταση του γίνει αποδεκτή και μεταβούμε στη Γενεύη, ακόμα και αν συμπίπτει με την έναρξη γεώτρησης από την κοινοπραξία ΕΝΙ-ΤΟΤΑL, η γεώτρηση θα γίνει κανονικά και πώς θα διασφαλιστεί η πρόοδος που έχει γίνει εάν δεν συνεχιστεί ο διάλογος, είπε ότι ουδέποτε απέκλεισε τον διάλογο.
Δεν είπε, συνέχισε, ότι είτε θα γίνει το δικό του, είτε θα τερματιστεί ο διάλογος.
Υπέβαλε, όπως είπε, μία πρόταση που είναι απόλυτα συνεπής με τα όσα έχουμε συμφωνήσει και η οποία μπορεί να δώσει άμεσα αποτέλεσμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης