Τελευταία Νέα
Αφρική

Eni και Vitol ξεκίνησαν την παραγωγή πετρελαίου στο υπεράκτιο κοίτασμα Sankofa της Γκάνας

Eni και Vitol ξεκίνησαν την παραγωγή πετρελαίου στο υπεράκτιο κοίτασμα Sankofa της Γκάνας
Η παραγωγή πετρελαίου θα ανέλθει σε τουλάχιστον 45.000 βαρέλια την ημέρα και το πρώτο φορτίο θα φορτωθεί το καλοκαίρι, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου θα ξεκινήσει το 2018.
Ο ιταλικός πετρελαϊκός κολοσσός Eni και η ελβετο-ολλανδική εταιρεία εμπορίας πετρελαίου Vitol ξεκίνησαν την παραγωγή πετρελαίου από το υπεράκτιο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου Sankofa της Γκάνας, όπως ανακοίνωσε η Vitol.
Το κοίτασμα εκτιμάται ότι περιέχει περίπου 42,4 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 500 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Η Vitol δήλωσε, ότι η παραγωγή πετρελαίου θα φθάσει τουλάχιστον τα 45.000 βαρέλια την ημέρα και το πρώτο φορτίο θα είναι έτοιμο για φόρτωση τον Αύγουστο του 2017.
Η παραγωγή φυσικού αερίου αναμένεται να ξεκινήσει το 2018 και η ημερήσια παραγωγή εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε περίπου 5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το έργο επωφελείται από την υποστήριξη του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία το χαρακτήρισε ως «κορυφαία προτεραιότητα» για την Γκάνα και έδωσε τις μεγαλύτερες εγγυήσεις στην ιστορία της για την ανάπτυξη.
Στην ανάπτυξη του κοιτάσματος συμμετέχει η Eni με 44,44%, η οποία είναι ο φορές εκμετάλλευσης, η Vitol με 35,56% και η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Γκάνα (GNPC) με 20%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης