Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Επίθεση με μολότοφ σε εταιρεία που συμμετέχει στην κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ στην Ιταλία

Επίθεση με μολότοφ σε εταιρεία που συμμετέχει στην κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ στην Ιταλία
Οι δράστες πέταξαν μολότοφ στον περίβολο της επιχείρησης και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους κατά της κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ.
Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι στις εγκαταστάσεις ιταλικής εταιρείας που συμμετέχει στο έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου στην περιοχή Μέλο κοντά στην πόλη Λέτσε, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ευτυχώς από την επίθεση δεν έγιναν σοβαρές ζημιές, παρά μόνο κάηκαν κάποια ξύλινα υποστυλώματα, που χρησιμοποιούνται στις εργασίες.
Παράλληλα, οι δράστες έγραψαν συνθήματα με σπρέι σε τοίχους της περιοχής κατά της κατασκευής του αγωγού.
Η περιβαλλοντική οργάνωση Confindustria που πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις κατά του αγωγού, χαρακτήρισε το περιστατικό «συγκλονιστικό», ενώ οι ακτιβιστές του κινήματος «No TAP» έκαναν λόγο για «λάθος» κίνηση.
Ο αρμόδιος για την περιφέρεια της Νότιας Ιταλίας υπουργός Claudio De Vincenti εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του στην πληγείσα επιχείρηση και τόνισε, ότι το περιστατικό ήταν «απαράδεκτο».
Η εκπρόσωπος Τύπου της κοινοπραξίας TAP AG, Lisa Givert, έκανε λόγο για «κακόβουλη επίθεση» και εξέφρασε την «υποστήριξη» και την «αλληλεγγύη» της κοινοπραξίας στην ιταλική εταιρεία.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία κατασκευής του αγωγού TAP προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης