Τελευταία Νέα
Ασία

Η Κίνα επενδύει 55 δισ. δολ. στην ενέργεια, το εμπόριο και τις υποδομές του Πακιστάν

Η Κίνα επενδύει 55 δισ. δολ. στην ενέργεια, το εμπόριο και τις υποδομές του Πακιστάν
Η Κίνα θα επενδύσει 35 δισ. δολάρια για την κατασκευή 21 μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι θα τροφοδοτούνται κυρίως με άνθρακα.H
Η Κίνα θα επενδύσει 55 δισ. δολάρια στο Πακιστάν στο πλαίσιο του σχεδίου «One Belt, One Road», στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου μέσω του λιμανιού Gwadar στα νότια της χώρας, των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων και σε ειδικές οικονομικές ζώνες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Financial Times.
Ειδικότερα, η Κίνα θα επενδύσει 35 δισ. δολάρια για την κατασκευή 21 μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι θα τροφοδοτούνται κυρίως με άνθρακα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος στο Πακιστάν είναι 6 GW μεγαλύτερη, από όση μπορούν να παράγουν τα περίπου 12 υπάρχοντα μεσαίου μεγέθους εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής της χώρας, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές του Πακιστάν να μένουν χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες την ημέρα.
Με την κατασκευή των 21 νέων εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής από την Κίνα, η ισχύς θα αυξηθεί κατά 16 GW, υπερδιπλάσια δηλαδή από την σημερινή ζήτηση.
Ο επιχειρηματικός κόσμος του Πακιστάν έχει υποδεχθεί με ενθουσιασμό –όπως αναφέρει η Financial Times- αυτήν την προοπτική, αφού όπως λένε, εκτός από την κάλυψη της ζήτησης θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ανάπτυξη νέων βιομηχανικών μονάδων.
Επίσης, το Πεκίνο θα επενδύσει 16,5 δισ. δολάρια για την διαμόρφωση και εκμετάλλευση του λιμανιού Gwadar ως εμπορευματικό σταθμό, για την κατασκευή δρόμων και σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και για την δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών, με χαμηλή φορολόγηση για τις επιχειρήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης