Αμερική

Παραιτήσεις επιστημόνων από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ

tags :
Παραιτήσεις επιστημόνων από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ
Τα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου του οργανισμού σε επιστολή παραίτησης ανέφεραν ότι η διοίκηση της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ συνεχίζει να επικαλύπτει τα επιστημονικά ευρήματα και να υποτιμά την ερευνητική επιχείρηση
Δύο Αμερικανοί επιστήμονες της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) παραιτήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι ο οργανισμός υποβαθμίζει την αξιόπιστη επιστήμη, τη μηχανική και τη μεθοδολογική αυστηρότητα.
Τα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου του οργανισμού σε επιστολή παραίτησης ανέφεραν ότι οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ συνεχίζουν να επικαλύπτουν τα επιστημονικά ευρήματα και να υποτιμούν την ερευνητική επιχείρηση.
"Με λύπη και ανησυχία - και σε ένδειξη διαμαρτυρίας - υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας", ανέφεραν οι επιστήμονες Carlos Martin και Peter Meyer στην επιστολή του χθες Παρασκευή (12/4). "Οι συλλεγείσες γνώσεις μας δεν αποτιμώνται από τη σημερινή διοίκηση της EPA."
Εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, στην επιστολή, οι Martin και Meyer διατύπωσαν αντιρρήσεις για την αποτυχία της EPA να ανανεώσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τους επιστήμονες Courtney Flint και Robert Richardson, οι οποίοι, όπως κρίνουν οι παραιτηθέντες, είναι κορυφαίοι επιστήμονες στον τομέα.
Οι δύο επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι τερματισμοί των συναδέλφων τους οφείλονται στις πρόσφατες προτάσεις για τον προϋπολογισμό της EPA κατά το οικονομικό έτος 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης