Ασία

Ιαπωνία: H KEPCO ξεκίνησε την λειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα 3 στην Takahama εν μέσω αντιδράσεων

Ιαπωνία: H KEPCO ξεκίνησε την λειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα 3 στην Takahama εν μέσω αντιδράσεων
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπεύθυνος της μονάδας δήλωσε ότι είχε ολοκληρώσει τη φόρτωση καυσίμων και στον τέταρτο αντιδραστήρα της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
Η εταιρεία Kansai Electric Power Company (KEPCO) ανακοίνωσε σήμερα ότι φορτώνει πυρηνικό καύσιμο στον τρίτο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Takahama στο κεντρικό νομό Fukui της Ιαπωνίας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, αυτό σημειώνεται λίγους μήνες μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστήριου της Οσάκα που ανέτρεψε την απαγόρευση του Μαρτίου 2016 για την επανέναρξη του τρίτου και τέταρτου αντιδραστήρα της Takahama.
Υπήρχαν οι κατηγορίες ότι οι εν λόγω αντιδραστήρες δεν είναι ασφαλείς.
"Η Μονάδα Takahama Νο.3 έχει ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές επιθεωρήσεις και η Kansai Electric Power, ανακοινώνει ότι έχουμε αρχίσει να φορτώνουμε τον πυρήνα σήμερα στις 12:00", δήλωσε η  KEPCO.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπεύθυνος της μονάδας δήλωσε ότι είχε ολοκληρώσει τη φόρτωση καυσίμων στον τέταρτο αντιδραστήρα της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Takahama.
Οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών έχουν αυξηθεί στην Ιαπωνία μετά από τον σεισμό μεγέθους 9 ρίχτερ και το μεταγενέστερο κύμα τσουνάμι το 2011, που έπληξε τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, προκαλώντας κατάρρευση και τεράστια μόλυνση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης