Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Schaeuble: Απαραίτητη η μεταφορά κεφαλαίων στην Ευρωζώνη

Schaeuble: Απαραίτητη  η μεταφορά κεφαλαίων στην Ευρωζώνη
O Σόιμπλε είπε στο Spiegel, πως «δεν μπορείς να οικοδομήσεις μια κοινότητα μεταξύ κρατών διαφορετικών επιπέδων ισχύος αν δεν υπάρξει μια κάποια εξισορρόπηση»
Ο  υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ότι συμφωνεί με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πως η χρηματοδότηση των φτωχότερων από τα πλουσιότερα κράτη της ευρωζώνης είναι απαραίτητη.
Ο Μακρόν, ο οποίος θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο μεθαύριο Δευτέρα, υπόσχεται να προωθήσει μια ακόμη πιο στενή ολοκλήρωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Ερωτηθείς εάν ο Μακρόν έχει δίκιο όταν λέει πως πιστεύει ότι η Ευρώπη και η ευρωζώνη χρειάζονται μια «ένωση μεταφοράς κεφαλαίων», ο Σόιμπλε απάντησε στο Spiegel πως «δεν μπορείς να οικοδομήσεις μια κοινότητα μεταξύ κρατών διαφορετικών επιπέδων ισχύος αν δεν υπάρξει μια κάποια εξισορρόπηση».
«Αυτό αντανακλάται στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και στα προγράμματα στήριξης, για παράδειγμα, και για αυτό υπάρχουν χώρες οι οποίες συνεισφέρουν και χώρες που εισπράττουν στην Ευρώπη. Μια ένωση δεν μπορεί να υπάρξει εάν τα ισχυρότερα μέλη της δεν εγγυηθούν για τα πιο αδύναμα», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης