Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Τον Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου BRUA

Τον Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου BRUA
Η ρουμανική Transgaz ολοκληρώνει τις μελέτες για τον αγωγό που θα συνδέσει Βουλγαρία-Ρουμανία-Ουγγαρία-Αυστρία (BRUA).
Τον Νοέμβριο του 2017 αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, που θα συνδέει Βουλγαρία-Ρουμανία-Ουγγαρία-Αυστρία (BRUA), σύμφωνα με εκτιμήσεις της ρουμανικής εταιρείας φυσικού αερίου Transgaz.
«Η Transgaz πρόκειται να ολοκληρώσει τις εκθέσεις περιβαλλοντικής και κοινωνικής αξιολόγησης για το έργο» ανέφερε ο διευθυντής της εταιρείας διαχείρισης του έργου BRUA, Iulian Butnaru, συμπληρώνοντας ότι η Transgaz συνεργάζεται με την Εθνική Τοπογραφική Υπηρεσία, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση των εδαφών, που θα διασχίσει ο αγωγός.
Αξιωματούχοι του ρουμανικού υπουργείου Οικονομίας, της Transgaz και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) εξέτασαν την Τετάρτη τις τελευταίες εξελίξεις και προκλήσεις που ανακύπτουν από τον κομβικής σημασίας αγωγό.
Το υπουργείο Οικονομίας εξέφρασε την υποστήριξή του στην Transgaz για την παρακολούθηση του έργου, το οποίο φέρεται να υλοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
Ο αναπληρωτής διευθυντής της ΕΤΑΑ Μιχνεά Κάρτσιου δήλωσε απ’ την πλευρά του, ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και χρηματοδότηση για το έργο, που θα συνδέσει τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Αυστρία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης