Ευρώπη

Petcu (υπ. Ενέργειας Ρουμανίας): Η Electrica κινείται για την εξαγορά της CEZ Bulgaria

Petcu (υπ. Ενέργειας Ρουμανίας): Η Electrica κινείται για την εξαγορά της CEZ Bulgaria
Ο υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας δήλωσε, ότι η Electrica ενδιαφέρεται να γίνει περιφερειακός παίκτης.
Ο κύριος προμηθευτής και διανομέας ηλεκτρικής ενέργειας της Ρουμανίας Electrica θέλει να εξαγοράσει τις δραστηριότητες της τσεχικής εταιρείας CEZ στη Βουλγαρία, όπως δήλωσε ο Ρουμάνος υπουργός Ενέργειας Τόμα Πέτσου σε συνέντευξή του στο DCNews.ro.
Ο κ. Πέτσου είπε χαρακτηριστικά, ότι η Electrica υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά της CEZ Bulgaria, θυγατρικής της τσέχικης εταιρείας στη Βουλγαρία.
Όπως είπε «είναι η εταιρεία (σ.σ. η CEZ Bulgaria), που προμηθεύει ενέργεια τη Σόφια και τις γύρω περιοχές, έχει 3 εκατομμύρια πελάτες, το οποίο είναι ένα αρκετά μεγάλο χαρτοφυλάκιο».
«Η Electrica υπέβαλε μια προσφορά και θα θέλαμε να αναλάβουμε αυτή τη δραστηριότητα και να γίνουμε περιφερειακοί παίκτες» πρόσθεσε και τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό για αυτές τις εταιρείες, να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν περιφερειακοί παίκτες και η Ρουμανία έχει αυτή την ικανότητα».
Η Electrica πάντως, στην οποία το ρουμανικό υπουργείο Ενέργειας έχει ποσοστό συμμετοχής 48,7%, αρνήθηκε να σχολιάσει.
Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Novinite, η CEZ θέλει να βγει από τη βουλγαρική αγορά λόγω των νομικών προκλήσεων και της χαμηλής κερδοφορίας της επιχείρησης.
Επιχειρήσεις από τη Ρουμανία, τη Γαλλία και την Τουρκία ενδιαφέρονται να αναλάβουν τις δραστηριότητες της τσεχικής εταιρείας στη Βουλγαρία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης