Τελευταία Νέα
Ασία

Το Αζερμπαϊτζάν επένδυσε 800 εκατ. δολ. από τις αρχές του 2017 στο Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου

Το Αζερμπαϊτζάν επένδυσε 800 εκατ. δολ. από τις αρχές του 2017 στο Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου
Σύμφωνα με τον διευθυντή της διαχειρίστριας εταιρείας του αγωγού, έχουν δαπανηθεί 6,6 δισ. δολάρια ή περίπου το 53% της συνολικής δαπάνης ύψους 12,4 δισ. δολαρίων που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου.
Το Αζερμπαϊτζάν έχει επενδύσει 799,3 εκατομμύρια δολάρια στο έργο του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου από τις αρχές του 2017, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας CJSC που διαχειρίζεται το έργο, Αφγάν Ισάγιεφ.
Είπε ακόμη, ότι έχουν δαπανηθεί 6,6 δισ. δολάρια ή περίπου το 53% της συνολικής δαπάνης ύψους 12,4 δισ. δολαρίων που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου το 2019.
Επιπλέον, ο Ισάγιεφ ενημέρωσε, ότι έχει ολοκληρωθεί το 92% των εργασιών στο κοίτασμα Shah Deniz 2, το 83,8% του έργου επέκτασης του αγωγού του Νοτίου Καυκάσου, το 69% του αγωγού TANAP στην Τουρκία και το 40,3% του Trans Adriatic Pipeline (TAP).
Ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου προβλέπει τη μεταφορά αερίου από την περιοχή της Κασπίας στις ευρωπαϊκές χώρες μέσω της Γεωργίας και της Τουρκίας και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα ενεργειακά έργα προτεραιότητας για την ΕΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης