Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ο ΣΠΕΦ στο διασχολικό μάθημα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» του ΕΜΠ

tags :
Ο ΣΠΕΦ στο διασχολικό μάθημα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» του ΕΜΠ
Το μάθημα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» είναι σεμιναριακού τύπου και η φετινή του θεματική αναφέρεται στην Κυκλική Οικονομία.
Σε εκδήλωση που διοργανώνεται στα πλαίσια του διασχολικού μαθήματος «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου με θέμα «Η Στρατηγική της Ενέργειας» θα παραστεί ως ομιλητής ο πρόεδρος του ΣΠΕΦ Στέλιος Λουμάκης.
Το μάθημα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» είναι σεμιναριακού τύπου και η φετινή του θεματική αναφέρεται στην Κυκλική Οικονομία.  
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του μαθήματος (http://perseus.thermo.mech.ntua.gr/environ-develop/el) οι στόχοι του επιγραμματικά είναι:

• Να αναδείξει στους φοιτητές την πολύπλοκη φύση των σύγχρονων αναπτυξιακών, τεχνολογικών περιβαλλοντικών προβλημάτων και να τους εξοικειώσει με την αναγκαιότητα της διεπιστημονικότητας και της ολοκληρωμένης προσέγγισης, έρευνας και αντιμετώπισης, ανοίγοντας ρήγματα στην, κατά τεκμήριο, περιορισμένη οπτική γωνία της σχολής τους.
• Να φέρει σε επαφή τους φοιτητές με τα πραγματικά διλήμματα που αύριο θα αντιμετωπίσουν, πολλά εκ των οποίων δεν λύνονται αποκλειστικά στο τεχνολογικό πεδίο.
• Να προσφέρει το θεωρητικό υπόβαθρο για την ανάλυση των προβλημάτων αυτών.
• Να προσφέρει ένα μαθησιακό περιβάλλον, όπου ο φοιτητής δεν θα ακούσει απλά παρουσιάσεις με εύστοχες παρατηρήσεις, αλλά θα δοκιμάσει να πάρει επαρκώς τεκμηριωμένη θέση.
ενώ διεξάγεται:
• Με κοινό ακροατήριο από όλες τις σχολές και διδάσκοντες από όλες τις σχολές
• Με δύο εισηγητές ανά αντικείμενο, παρόντες σε όλη τη διάρκεια του μαθήματος
• Με περιεχόμενο που θα δίνει, αρχικά, μια θεωρητική εισαγωγή, πάνω στη σχέση ‘περιβάλλοντος – ανάπτυξης’, με έμφαση στην ανάδειξη της ποικιλίας των διαφορετικών προσεγγίσεων και όχι στη μεταφορά μιας δεδομένης κατεύθυνσης.
Θα ακολουθεί ένας κύκλος εξοικείωσης με βασικά διαθέσιμα εργαλεία.
Τέλος, ο φοιτητής θα βλέπει το σύνολο των γνώσεων αυτών να δουλεύουν στην πράξη μέσα από κατάλληλες μελέτες περίπτωσης.
• Με συνεχές κέντρισμα της συμμετοχής και της δημιουργικότητας των φοιτητών, μέσω αντιπαραθέσεων σε λίγο πολύ γνωστά περιβαλλοντικά προβλήματα.
• Για το μάθημα έχει προετοιμασθεί εκπαιδευτικό υλικό αναφοράς, το οποίο καλύπτει τις βασικές ανάγκες σε μια μεγάλη ποικιλία περιβαλλοντικών θεμάτων και κυρίως αναδεικνύει σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες για την αντιμετώπιση κρίσιμων περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στο αμφιθέατρο Β2 στο ισόγειο του κτηρίου Βέη στη Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αρχίζει στις 16:00.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης