Αμερική

Goldman Sachs: Η φορολογική μεταρρύθμιση Trump θα κοστίσει στις ΗΠΑ 2 τρισ. δολ. την επόμενη 10ετία

Goldman Sachs: Η φορολογική μεταρρύθμιση Trump θα κοστίσει στις ΗΠΑ 2 τρισ. δολ. την επόμενη 10ετία
Το κόστος περιλαμβάνει τα μειωμένα κατά 1 δισ. δολάρια φορολογικά έσοδα του κράτους, αλλά και το 1 τρισ. του άμεσου κόστους της μεταρρύθμισης
Κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο μπορεί να χαρακτηριστεί το κόστος της φορολογικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση του Donald Trump, καθώς, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Goldman Sachs, αναμένεται να φτάσει τα 2 τρισ. δολ. μέσα στην επόμενη 10ετία.
Όπως σημειώνει η αμερικανική τράπεζα, το κόστος περιλαμβάνει τα μειωμένα κατά 1 δισ. δολάρια φορολογικά έσοδα του κράτους, αλλά και το 1 τρισ. του άμεσου κόστους της μεταρρύθμισης.
Στις 26 Απριλίου 2017 η αμερικανική κυβέρνηση πρότεινε φορολογικό συντελεστή ύψους 15%, από 35% που είναι ο τρέχον, για τις επιχειρήσεις των Η.Π.Α.
Σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων, θα υπάρχουν τρεις συντελεστές, 10%, 25% και 35%, ανάλογα με το ύψους του εισοδήματος.
Η νέα μεταρρύθμιση οποία πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο για να τεθεί σε εφαρμογή, θα περιλαμβάνει εφάπαξ φορολόγηση των εταιρικών κεφαλαίων που θα επιστρέψουν πίσω στις Η.Π.Α.
Ο συντελεστής για τη φορολόγηση των μερισμάτων στις εισηγμένες θα διαμορφώνεται στο 20%.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης