Ασία

Η Total ξεκίνησε την εξόρυξη φυσικού αερίου σε υπεράκτιο κοίτασμα της Μιανμάρ

Η Total ξεκίνησε την εξόρυξη φυσικού αερίου σε υπεράκτιο κοίτασμα της Μιανμάρ
Στόχος της εταιρείας είναι τώρα να συνδεθεί μέσω τεσσάρων ενδιάμεσων γεωτρήσεων το κοίτασμα αυτό με το κοίτασμα Yadana αυξάνοντας τα συνολικά ανακτήσιμα αποθέματα στα 8 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως έως το 2020.
Η Total ξεκίνησε την εξόρυξη και παραγωγή φυσικού αερίου από το κοίτασμα Badamyar, που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή 220 χλμ. νότια της Yangon στη Δημοκρατία της Μιανμάρ.
Στόχος του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού είναι τώρα να συνδεθεί μέσω τεσσάρων ενδιάμεσων γεωτρήσεων το κοίτασμα αυτό με το κοίτασμα Yadana αυξάνοντας τα συνολικά ανακτήσιμα αποθέματα στα 8 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως έως το 2020.
Το έργο το οποίο ξεκίνησε στα μέσα του 2014, περιλαμβάνει επίσης μια νέα πλατφόρμα συμπίεσης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τομέα Εξόρυξης και Παραγωγής της γαλλικής εταιρείας Αρνό Βρουλάκ, το έργο ολοκληρώθηκε εντός χρονοδιαγράμματος και με μειωμένο κατά 20% κόστος απ’ ό, τι προέβλεπε ο προϋπολογισμός.
Τόνισε δε, ότι «το έργο αυτό υπογραμμίζει τη δέσμευση της Total για την ανάπτυξη έργων φυσικού αερίου, για την παροχή οικονομικής, αξιόπιστης και καθαρής ενέργειας στη Μιανμάρ και την Ταϊλάνδη, για την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης των χωρών αυτών κατά τα επόμενα χρόνια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης