Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Η κρατική σουηδική εταιρεία Vattenfall εισέρχεται στην ενεργειακή αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου

Η κρατική σουηδική εταιρεία Vattenfall εισέρχεται στην ενεργειακή αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου
H Vattenfall θα προχωρήσει σε υπηρεσίες πώλησης ενέργειας από τα αιολικά πάρκα απευθείας σε μεγάλους πελάτες-επιχειρήσεις
Η Vattenfall, εταιρεία που ελέγχεται 100% από τη σουηδική κυβέρνηση, εγκαινιάζει την επέκταση της στη βρετανική αγορά ενέργειας, εντασσόμενη σε έναν ανταγωνιστικό τομέα άλλων ευρωπαϊκών παικτών, συμπεριλαμβανομένων της γαλλικής EDF, της γερμανικής E.ON και της επίσης γερμανικής Npower και της ισπανικών συμφερόντων, Scottish Power.
Η Vattenfall είχε ήδη προχωρήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο στην κατασκευή αρκετών αιολικών πάρκων, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου στη Βόρεια Θάλασσα, κοντά στο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο του Αμπερντιν και στην Ουαλία, που πρόκειται να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος.
Τώρα, η επιχείρηση θα προχωρήσει σε υπηρεσίες πώλησης ενέργειας από τα αιολικά πάρκα απευθείας σε μεγάλους πελάτες-επιχειρήσεις, σε κάτι που η Vattenfall χαρακτήρισε ως "ψήφο εμπιστοσύνης στη Βρετανία μετά το δημοψήφισμα".
"Μακροπρόθεσμα δεν βλέπουμε ότι το Brexit αλλάζει τη βασική προϋπόθεση για να συνεργαστούμε με τη χώρα. Θεωρούμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια ελκυστική αγορά για εμάς και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην αγορά", δήλωσε η Anna Borg, στέλεχος της Vattenfall.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης