Τελευταία Νέα
Αφρική

Αποκαταστάθηκε η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης ξεπερνώντας τα 700.000 βαρέλια την ημέρα

Αποκαταστάθηκε η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης ξεπερνώντας τα 700.000 βαρέλια την ημέρα
Η παραγωγή της Λιβύης πριν την εξέγερση του 2011 και την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι ανερχόταν σε 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Η πετρελαϊκή παραγωγή της Λιβύης αποκαταστάθηκε πλήρως ξεπερνώντας τα 700.000 βαρέλια ημερησίως μετά την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου κοιτάσματος της χώρας Sharara, καθώς του μικρότερου κοιτάσματος El Feel, μετά το τέλος των ένοπλων συγκρούσεων.
Το κοίτασμα Sharara παράγει αυτή τη στιγμή 216.400 βαρέλια την ημέρα, ενώ το El Feel παράγει 26.500 βαρέλια την ημέρα και αναμένεται η παραγωγή να ενισχυθεί περαιτέρω, δήλωσε στο Bloomberg το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της National Oil Corp., Τζαντάλα Αλαοκάλι.
Οι ένοπλες συγκρούσεις έγιναν εκ νέου η αφορμή, να διακοπεί η μεταφορά μέσω αγωγού πετρελαίου από το κοίτασμα Sharara στο διυλιστήριο Zawiya και από εκεί στο λιμάνι της πόλης για να εξαχθεί, καθώς είχε καταληφθεί από ενόπλους για τρεις εβδομάδες.
Το ίδιο είχε συμβεί και σε άλλο λιμάνι τις πλουσιότερης σε πετρέλαιο αφρικανικής χώρας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξαχθεί πετρέλαιο από το κοίτασμα El Feel.
Σημειώνεται, ότι η παραγωγή της Λιβύης πριν την εξέγερση του 2011 και την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι ανερχόταν σε 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης