Τελευταία Νέα
Αμερική

Ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει τις γεωτρήσεις σε Αρκτική και Ατλαντικό

Ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει τις γεωτρήσεις σε Αρκτική και Ατλαντικό
Σύμφωνα με τον Τραμπ, το διάταγμα του με τίτλο America-First Offshore Energy Strategy θα δημιουργήσει «χιλιάδες θέσεις εργασίας»
Νέο διάταγμα που προβλέπει την επέκταση των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αρκτική και τον Ατλαντικό Ωκεανό υπέγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ακυρώνοντας διάταγμα του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος της είχε απαγορεύσει στο 94% των βόρειων υπεράκτιων κτήσεων.
Το διάταγμα Ομπάμα αποσκοπούσε στην προστασία των ευαίσθητων οικοσυστημάτων της Αρκτικής και του βόρειου Ατλαντικού και βασιζόταν σε νομοθεσία του 1953, που επιτρέπει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ να ενεργοποιήσει τη δια παντός απαγόρευση εξόρυξης πετρελαίου στις υπεράκτιες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τον Τραμπ, το διάταγμα του με τίτλο America-First Offshore Energy Strategy (Πρώτη Αμερικανική υπεράκτια στρατηγική ενέργειας) θα δημιουργήσει «χιλιάδες θέσεις εργασίας».
Όπως δήλωσε «η χώρα μας είναι ευλογημένη με απίστευτους φυσικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων υπεράκτιων κοιτασμάτων πετρελαίου και αποθεμάτων φυσικού αερίου, αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κρατούσε το 94% των υπεράκτιων αυτών περιοχών κλειστό για αναζήτηση και εξόρυξη κοιτασμάτων», τονίζοντας ότι «αυτό στερεί στη χώρα μας χιλιάδες πιθανές θέσεις εργασίας και έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων».
Ακτιβιστές και περιβαλλοντολογικές οργανώσεις καταδικάζουν την απόφαση του Τραμπ και προαναγγέλλουν προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης