Τελευταία Νέα
Αυστραλία

Tο 56% των Αυστραλών υπέρ μορατόριουμ για εξόρυξη φυσικού αερίου με την μέθοδο fracking

Tο 56% των Αυστραλών υπέρ μορατόριουμ για εξόρυξη φυσικού αερίου με την μέθοδο fracking
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας ζητά από τις πολιτείες να τερματίσουν τις απαγορεύσεις fracking
Οι περισσότεροι Αυστραλοί, το 56%, υποστηρίζουν μορατόριουμ για εξόρυξη φυσικού αερίου με την μέθοδο fracking, ενώ αντίθετα μόλις το 20% αντιτίθεται στην απαγόρευση του, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Αυστραλίας που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο.
Η εξόρυξη φυσικού αερίου με την μέθοδο της υδραυλικής ρωγμάτωσης (hydraulic fracturing  ή fracking), κατηγορείται ότι εγκυμονεί μεταξύ άλλων, μεγάλους κινδύνους για τα υπόγεια νερά.
Η πλειοψηφία των Αυστραλών υπέρ της απαγόρευσης των νέων εξορύξεων αερίου συμπεριλαμβανομένου του fracking, ήταν εμφανής σε όλες τις πολιτείες.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ωστόσο, ζήτησε από τις πολιτείες να την υποστηρίξουν και να τερματίσουν τις απαγορεύσεις που ισχύουν κατά περιοχές.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός ομοσπονδιακών πόρων, Matt Canavan, κατηγορεί τις πολιτικές των πολιτειών για τη διαφαινόμενη έλλειψη φυσικού αερίου.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τους ελέγχους των εξαγωγών για την προστασία των εγχώριων εφοδίων φυσικού αερίου.
"Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι μια κλήση αφύπνισης προς τις πολιτείες να αναπτύξουν τους δικούς τους πόρους", δήλωσε ο Canavan στην Sky News.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την απαγόρευση της Βικτόρια σε όλες τις εξερευνήσεις αερίων- ακόμη και για τις συμβατικές πηγές- "παράλογη".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης