Ευρώπη

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του αγωγού TAP στην Αλβανία

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του αγωγού TAP στην Αλβανία
Παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας έγινε την Παρασκευή η επίσημη τελετή των εγκαινίων για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP στην Αλβανία. Το έργο είναι μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια στη γείτονα
Ξεκίνησαν χθες, Παρασκευή, επισήμως οι εργασίες κατασκευής του αγωγού TAP στην Αλβανία. Την έναρξη σηματοδότησε τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη Φιέρι, παρουσία του πρωθυπουργού της Αλβανίας Edi Rama, του υπουργού Ενέργειας και Βιομηχανίας Damian Gjiknuri και του διευθύνοντος συμβούλου του TAP Ian Bradshaw.
Μιλώντας ενώπιον ενός κοινού που περιελάμβανε εκπροσώπους τοπικών αρχών και βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας υπογράμμισαν τη σημασία του TAP για την Αλβανία.
Ως μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στη χώρα, ο TAP θα έχει θετική συμβολή στην ανάπτυξη του ενεργειακού κλάδου της χώρας και θα συμβάλει επίσης στη δημιουργία νέων ξένων επενδύσεων, δήλωσαν χαρακτηριστικά.
Ο κ. Bradshaw δήλωσε ότι «ο TAP έχει κάνει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια και απόδειξη αποτελεί αυτό που βλέπετε όλοι σήμερα εδώ: σωλήνες στο έδαφος, στο βάθος μηχανήματα βαρέος τύπου, η Ζώνη Εργασίας έχει διανοιχθεί και οι σκαμμένες τάφροι περιμένουν την τοποθέτηση των αγωγών. Όλα αυτά, με εκατοντάδες χιλιάδες ώρες ασφαλούς εργασίας».

Η πρόοδος του έργου

Στην Αλβανία, η εξέλιξη της κατασκευής του έργου του TAP μέχρι σήμερα συμπεριλαμβάνει:
23 χλμ διανοιγμένης Ζώνης Εργασίας (RoW)
12 χλμ δεσμίδων σωλήνων
8 χλμ συγκολλημένων σωλήνων
56% των σωλήνων έχουν παραδοθεί – οι σωληναγωγοί & οι γωνίες τους συνεχίζουν να καταφθάνουν στο Δυρράχιο (από τον περασμένο Απρίλιο).
Πάνω από το 94% των οδών πρόσβασης & των γεφυρών (συνδυαστική πρόοδος) έχει ολοκληρωθεί∙και περίπου το 90% του εργατικού δυναμικού προέρχεται από την Αλβανία.
Ο TAP συνεχίζει να είναι ενεργός παράγοντας στη χώρα, ειδικότερα στις περιοχές υλοποίησης του έργου, ενώ οι δράσεις κοινωνικών επενδύσεων σχεδιάζονται και εκτελούνται με τη συμμετοχή και τη στενή συνεργασία των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων.

www. worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης