Τελευταία Νέα
Ασία

Το Ιράκ έφθασε το 97% της μείωσης της παραγωγής του σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου

Το Ιράκ έφθασε το 97% της μείωσης της παραγωγής του σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΠΕΚ, η χώρα μείωσε από τον Ιανουάριο του 2017 την παραγωγή πετρελαίου από 4,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε 4,402 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο.
Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ Jabbar Luaibi δήλωσε σήμερα (27/4), ότι η χώρα του έχει φθάσει το 97% της προβλεπόμενης από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
«Έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας κατά 97%» είπε χαρακτηριστικά ο Luaibi στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής Πετρελαίου του Παρισιού.
Το Ιράκ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΠΕΚ που εκδόθηκε νωρίτερα τον Απρίλιο, η χώρα μείωσε από τον Ιανουάριο του 2017 την παραγωγή πετρελαίου από 4,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε 4,402 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο, ενώ ο στόχος της συμφωνίας ανέρχεται σε 4,351 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Στην ετήσια Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής Πετρελαίου συμμετέχουν οι υπουργοί Ενέργειας και Πετρελαίου από πολλές πετρελαιοπαραγωγές χώρες, επικεφαλής διαφόρων οργανισμών όπως ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) και ο ΟΠΕΚ, καθώς και σημαντικοί ηγέτες της βιομηχανίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης