Ασία

Η Σαουδική Αραβία θα δημοπρατήσει άδειες ΑΠΕ ισχύος 1 GW το δ΄ τρίμηνο του 2017

Η Σαουδική Αραβία θα δημοπρατήσει άδειες ΑΠΕ ισχύος 1 GW το δ΄ τρίμηνο του 2017
Το αραβικό βασίλειο θα προχωρήσει σε δημοπρασία συμβάσεων αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 620 MW από φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και 400 MW από αιολικά πάρκα.
Η Σαουδική Αραβία θα δημοπρατήσει το δ΄ τρίμηνο του 2017 άδειες για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες ισχύος έως και 1 GW, σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο Turki al-Shehri τον οποίο επικαλείται το Bloomberg.
Ειδικότερα, το αραβικό βασίλειο θα προχωρήσει σε δημοπρασία συμβάσεων αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 620 MW από φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και 400 MW από αιολικά πάρκα, όπως είπε στο πρακτορείο ο επικεφαλής ανάπτυξης έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του υπουργείου Ενέργειας της χώρας.
Στόχος του μεγαλύτερου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο είναι να αποκτήσει εγκατεστημένη ισχύ 3,45 GW από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έως το 2020 και 9,5 GW έως το 2030.
Ο Al-Shehri δήλωσε, ότι θα υπάρξουν απαιτήσεις από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας προς του συμμετέχοντες, αποσκοπώντας στην μεταφορά τεχνογνωσίας από τους αναδόχους στη Σαουδική Αραβία.
Νωρίτερα αυτό το μήνα το υπουργείο Ενέργειας της χώρας δήλωσε, ότι ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να υποβάλλου προσφορές 27 επιχειρήσεις για μία μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από ηλιακή ενέργεια ισχύος 300 MW και 24 επιχειρήσεις για ένα αιολικό πάρκο ισχύος 400 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης