Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Αυξήθηκε 3% σε μηνιαία βάση η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας τον Μάρτιο του 2017

Αυξήθηκε 3% σε μηνιαία βάση η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας τον Μάρτιο του 2017
Σύμφωνα με την NDP οι εκτιμήσεις για τους μη ανακαλυφθέντες πόρους στις πρόσφατα χαρτογραφημένες περιοχές της Θάλασσας του Μπάρεντς διπλασιάζονται σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.
Αύξηση 3% σε μηνιαία βάση κατέγραψε η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα (25/4) η Νορβηγική Διεύθυνση Πετρελαίου (NPD) της χώρας.
Σε ετήσια βάση δε, η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου ανέρχεται σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία σε περίπου 8%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ημερήσια παραγωγή τον Μάρτιο του 2017 ήταν περίπου 2,14 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και συμπυκνωμάτων, σημειώνοντας αύξηση κατά 63.000 βαρέλια την ημέρα σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017.
Παράλληλα, η Νορβηγία αύξησε κατά 12% τις πωλήσεις φυσικού αερίου τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017 στα 11,2 δισ. κυβικά μέτρα.

Διπλασιάζονται οι εκτιμήσεις των πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Θάλασσα του Μπάρεντς

Ακόμη, σύμφωνα με την NDP οι εκτιμήσεις για τους μη ανακαλυφθέντες πόρους στις πρόσφατα χαρτογραφημένες περιοχές της Θάλασσας του Μπάρεντς διπλασιάζονται σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις σε 1,4 δισ. κυβικά μέτρα ισοδυνάμου πετρελαίου.
Στην περιοχή δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί πετρελαϊκές δραστηριότητες, ωστόσο ο επικαιροποιημένος χάρτης της Βόρειας Θάλασσας του Μπάρεντς δείχνει ένα τοπίο, που αποτελείται από λεκάνες, πλατφόρμες και πλαγιές, πλούσιες σε φυσικούς πόρους.
Ο γενικός διευθυντής της NDP, Bente Nyland, ανέφερε ότι περίπου το 60% των μη ανακαλυφθέντων πόρων στις νορβηγικές περιοχές της Θάλασσας του Μπάρεντς αναμένεται να έχουν τη μορφή υγρών και το 40% να είναι φυσικό αέριο.

www.worldenergynews.gr

  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης