Αμερική

Deutsche Welle: "Φτιάχνουν οι ΗΠΑ γενιά αρνητών της κλιματικής αλλαγής;"

Deutsche Welle:
Καταγράφεται κινητικότητα στις ΗΠΑ στην κατεύθυνση να αφαιρεθούν τα μαθήματα για την επιστήμη, που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή
Ενας αγώνας διεξάγεται το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η επιστήμη για την υπερθέρμανση του πλανήτη θα διδάσκεται στα σχολεία των ΗΠΑ, καθώς μερικές πολιτείες κινούνται για να σβήσουν το θέμα από το πρόγραμμα σπουδών.
Αυτό καταγράφει σήμερα η Deutsche Welle, καταγράφοντας το ερώτημα: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν μια νέα γενιά αρνητών για την αλλαγή του κλίματος;"
Χαρακτηριστικά αναφέρεται το παράδειγμα της Brandie Freeman, καθηγήτριας Επιστημών Γυμνασίου στην Πολιτεία Τζόρτζια.
Πρόσφατα άνοιξε το γραμματοκιβώτιό της για να βρει ένα βιβλίο, φαινομενικά οδηγός διδασκαλίας, με τον τίτλο «Γιατί οι επιστήμονες διαφωνούν για την υπερθέρμανση του πλανήτη».
Δεν ήταν εξ ολοκλήρου μια έκπληξη. Η Freeman είχε ακούσει για τη δημοσίευση από το Ινστιτούτο Heartland, από συναδέλφους της καθηγητές.
Εκτιμάται ότι το Ινστιτούτο, έχει στείλει 25.000 αντίτυπα σε καθηγητές σε όλη τη χώρα το Μάρτιο και σχεδιάζει να στείλει 200.000 συνολικά.
Η Freeman λέει ότι οι περισσότεροι από τους συναδέλφους της στις "πιο φιλελεύθερες" πολιτείες εριξαν τα αντίγραφα τους "κατευθείαν στον κάδο ανακύκλωσης".
Αλλά στη Τζόρτζια, την οποία περιγράφει ως "πολύ συντηρητική", η Freeman θεώρησε ότι το βιβλίο αποτελούσε πραγματικό κίνδυνο.
Ανέτρεξε στις ανακρίβειες του βιβλίου και συνέταξε έναν οδηγό δασκάλων ανά κεφάλαιο για την κατάργηση των ισχυρισμών του Ινστιτούτου.
"Ένιωσα ότι έπρεπε να δείξω πώς ήταν σκόπιμα παραπλανητικό", είπε στην DW.
Δεν είναι μόνο ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως αυτές του Ινστιτούτου Heartland που προσπαθούν να υπονομεύσουν το θέμα του κλίματος στο σχολείο στις ΗΠΑ, καθώς πολιτείες κινούνται προς την κατεύθυνση της κατάργησης της διδασκαλίας για την κλιματική αλλαγή.
Τον Φεβρουάριο, η πολιτεία του Αϊντάχο ψήφισε να αφαιρεθούν τα πέντε τμήματα των προτύπων εκπαίδευσης της πολιτείας για την επιστήμη, που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή.
Ο Glenn Branch, αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Εκπαίδευσης (NCSE), το ονομάζει "καταφανή παραμόρφωση των προτύπων", που στοχεύει στην "ιδεολογικά αιτιολογημένη απόρριψη της επιστήμης".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης