Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Clark: Η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην εσωτερική ενεργειακή αγορά της ΕΕ

Clark: Η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην εσωτερική ενεργειακή αγορά της ΕΕ
«Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα αν συνεχίζαμε (εντός της ενεργειακής αγοράς της ΕΕ) και θα ήταν πολύ κακό, αν αυτό διακοπεί» είπε ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας.
Επιτακτική χαρακτήρισε την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην ενεργειακή αγορά της ΕΕ μετά την ολοκλήρωση του Brexit ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Γκρεγκ Κλαρκ μιλώντας σήμερα (19/4) στην κοινοβουλευτική επιτροπή για θέματα επιχειρήσεων, ενέργειας και βιομηχανικής στρατηγικής.
«Είναι προς το συμφέρον μας να συνεχίσουμε να συμμετάσχουμε στην αγορά ενέργειας της ΕΕ και στην επέκταση των διασυνδέσεων (σ.σ. με την ηπειρωτική Ευρώπη), ειδικά στην Ιρλανδία» δήλωσε ο Κλαρκ, όπως αναφέρει το Reuters.
«Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα αν συνεχίζαμε (σε αυτό) και θα ήταν πολύ κακό, αν αυτό διακοπεί» είπε.
Όπως σημειώνει το Reuters, αν και η Βρετανία εισήγαγε το 2016 μόλις το 6% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται μέσω των διασυνδέσεων ηλεκτρικής ενέργειας με τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία, ωστόσο αναζητά τρόπους να αυξήσει τις πηγές ενεργειακής τροφοδοσίας της, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τα γερασμένα θερμοηλεκτρικά και πυρηνικά εργοστάσια, τα οποία έχει αποφασιστεί να κλείσουν εντός της δεκαετίας του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης