Αμερική

ΕΙΑ: Το φυσικό αέριο θα εξακολουθήσει να είναι η Νο1 πηγή ηλεκτροπαραγωγής στις ΗΠΑ

ΕΙΑ: Το φυσικό αέριο θα εξακολουθήσει να είναι η Νο1 πηγή ηλεκτροπαραγωγής στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΙΑ και το καλοκαίρι του 2017 η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο στις ΗΠΑ αναμένεται να φθάσει το 34% έναντι 32% από άνθρακα.
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο στις ΗΠΑ το διάστημα Ιούνιος-Αύγουστος 2017 θα είναι χαμηλότερη από την αντίστοιχη περίοδο του 2016, αλλά θα συνεχίσει να είναι μεγαλύτερη από τη συμβολή οποιουδήποτε άλλου καυσίμου στην ηλεκτροπαραγωγή, σύμφωνα με έκθεση της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, το προβλεπόμενο μερίδιο του φυσικού αερίου στη συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ αναμένεται να είναι κατά μέσο όρο την συγκεκριμένη περίοδο στο 34% έναντι 37% που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Ωστόσο, θα εξακολουθήσει να είναι μεγαλύτερο από του άνθρακα, το μερίδιο του οποίου αναμένεται να είναι το ίδιο διάστημα στο 32%.
Σύμφωνα με την ΕΙΑ, η μείωση του μεριδίου του φυσικού αερίου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ οφείλεται στην αύξηση κατά 50% της τιμής του το α΄ τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Όπως αναφέρει, η τιμή του φυσικού αερίου έφθασε το α΄ τρίμηνο του 2017 κατά μέσο στα 3,01 δολάρια ανά εκατομμύριο Btu σε σύγκριση με τα 2 δολάρια ανά εκατομμύριο Btu κατά την ίδια περίοδο του 2016.
Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο του φυσικού αερίου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ μειώθηκε από 32% κατά το α΄ τρίμηνο του 2016 σε 29% κατά το α΄ τρίμηνο του 2017, ενώ το μερίδιο του άνθρακα αυξήθηκε αντίστοιχα από 29% σε 31% κατά την ίδια περίοδο.
Η ΕΙΑ εκτιμά ότι η μέση τιμή του φυσικού αερίου θα βρίσκεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 3 δολάρια ανά εκατομμύριο Btu κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Τέλος εκτιμά, ότι σε εθνικό επίπεδο τόσο το μερίδιο του φυσικού αερίου, όσο και του άνθρακα, θα μειωθεί σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2016, καθώς αναμένεται να αυξηθεί η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρικά και άλλες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης