Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Κάθετη πτώση στο 49,5% το 2016 για τα αυτοκίνητα ντίζελ στη Δυτική Ευρώπη - Ανάδυση ηλεκτροκίνητων

Κάθετη πτώση στο 49,5% το 2016 για τα αυτοκίνητα ντίζελ στη Δυτική Ευρώπη - Ανάδυση ηλεκτροκίνητων
Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων επισπεύδουν τη "στροφή" του κλάδου προς την υβριδική τεχνολογία και την ηλεκτροκίνηση
Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε μεταίχμιο, καθως η μεγάλη τεχνολογική καινοτομία που έρχεται, έχει να κάνει με την ηλεκτροκίνηση.
Το ντίζελ έχει αρχίσει να πέφτει σε δυσμένεια, καθώς όπως καταγράφει έρευνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, οι πωλήσεις καινούριων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων υποχώρησαν στο 49,5% το 2016 από το 51,6% του συνόλου, που ήταν το 2015 στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", εξάλλου, ανάλυση της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκίνητου που έδωσε στην δημοσιότητα η JPMorgan Chase & Co κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πωλήσεις οχημάτων με ντιζελοκινητήρα θα μειωθούν κατά 30% έως το 2020.
Οι γερμανοί κατασκευαστές, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια πτώση των κερδών τους κατά 5% κατά μέσο όρο τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση.
Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων επισπεύδουν τη "στροφή" του κλάδου προς την υβριδική τεχνολογία (συνδυασμός βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα) και την απόλυτη ηλεκτροκίνηση.
Η Mercedes-Benz για παράδειγμα, αποκάλυψε τα σχέδια της να επισπεύσει για το έτος 2022 την ανάπτυξη μιας πλήρους σειράς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.
Παράληλλα, πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί τάσσονται κατά του ντίζελ.
Ενδεικτικό είναι, ότι η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ υποσχέθηκε να απαγορεύσει την ντιζελοκίνηση σε ολόκληρη τη Γαλλία μέχρι το 2025.
Γνωστή είναι και η προσπάθεια που γίνεται στην Μεγάλη Βρετανία για καθαρότερες τεχνολογίες που θα επιβαρύνουν λιγότερο την ατμόσφαιρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης