Ευρώπη

Γαλλία: Κλείνει τo παλαιότερο πυρηνικό εργοστάσιο της χώρας στο Fessenheim

Γαλλία: Κλείνει τo παλαιότερο πυρηνικό εργοστάσιο της χώρας στο Fessenheim
Η Γαλλίδα υπουργός Περιβάλλοντος Σεγκολέν Ρουαγιάλ ανακοίνωσε σήμερα ότι υπεγράφη διάταγμα για το κλείσιμο του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας μέχρι το 2020
Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο του πυρηνικού σταθμού στο Fessenheim, ωστόσο το κλείσιμο του εξαρτάται από τη λειτουργία του νέου σταθμού πυρηνικής τελευταίας τεχνολογίας στη Νορμανδία.
Οπως σημειώνει η Deutsche Welle, η Γαλλίδα υπουργός Περιβάλλοντος Σεγκολέν Ρουαγιάλ ανακοίνωσε σήμερα ότι το παλαιότερο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας της χώρας θα κλείσει το 2020.
«Η απόφαση για το κλείσιμο του εργοστασίου Fessenheim έχει υπογραφεί και δημοσιευθεί σήμερα από την κυβέρνηση» έγραψε η Royal σε tweet.
Σύμφωνα με το διάταγμα, το εργοστάσιο του Fessenheim θα κλείσει μόλις μπει σε λειτουργία ο νέος αντιδραστήρας που κατασκευάζεται στο Flamanville στις ακτές της Νορμανδίας.
Το εργοστάσιο στο Fessenheim άρχισε να λειτουργεί το 1977 και βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με τη Γαλλία.

Η προεκλογική δέσμευση Ολάντ

Η απόφαση σηματοδοτεί τη μερική εκπλήρωση της υπόσχεσης της εκστρατείας του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ να κλείσει το εργοστάσιο κατά τη διάρκεια της θητείας του, η οποία λήγει τον Μάιο.
Το εργοστάσιο του Fessenheim έχει αποτελέσει πηγή εντάσεων μεταξύ της Γαλλίας και των γειτόνων της, Γερμανίας και Ελβετίας.
Το 2014, ένας από τους αντιδραστήρες του εργοστασίου έπρεπε να κλείσει καθώς ανακαλύφθηκε διαρροή νερού από διάφορα σημεία.
Η Γαλλία εξακολουθεί να βασίζεται στην πυρηνική ενέργεια, παρέχοντας της το 75% των ενεργειακών αναγκών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης