Τελευταία Νέα
Ασία

Cavusoglu: Απομάκρυνση του Άσαντ και μεταβατική κυβέρνηση στη Συρία

Cavusoglu: Απομάκρυνση του Άσαντ και μεταβατική κυβέρνηση στη Συρία
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την υποστήριξη της Άγκυρας προς την αμερικανική επιχείρηση κατά της συριακής αεροπορικής βάσης.
Την άμεση απομάκρυνση του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ ζήτησε μετά την αμερικανική επίθεση ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι πρέπει να σχηματισθεί μεταβατική κυβέρνηση.
Εξέφρασε δε την υποστήριξη της Άγκυρας προς την αμερικανική επιχείρηση κατά της συριακής αεροπορικής βάσης.
«Είναι αναγκαία η απομάκρυνση του καθεστώτος αυτού το συντομότερο δυνατόν από την ηγεσία της Συρίας», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στους δημοσιογράφους στην πόλη Αλάνια της νότιας Τουρκίας.
«Εάν δεν θέλει να αποχωρήσει, εάν δεν υπάρξει μεταβατική κυβέρνηση και αν συνεχίσει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την απομάκρυνσή του», συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
«Οι ζώνες ασφαλείας για τους αμάχους στη Συρία είναι τώρα σημαντικότερες από ποτέ», είπε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι ο συνασπισμός ενημερώθηκε εκ των προτέρων για την αμερικανική επιχείρηση και ότι ο ίδιος συνομίλησε με τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Γερμανίας, αν και δεν το είπε πότε.
Έκανε επίσης λόγο και για επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και τον αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης