Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Βρετανία: Ανοίγει από σήμερα η λιανική αγορά νερού για 1,2 επιχειρήσεις και οργανισμούς

Βρετανία: Ανοίγει από σήμερα η λιανική αγορά νερού για 1,2 επιχειρήσεις και οργανισμούς
Η OFWAT θα ρυθμίζει και η Market Operator Services Limited (MOSL) θα λειτουργεί την αγορά για λογαριασμό των μελών της εταιρείας νερού για να εξασφαλίσει ότι υπάρχει μια ομαλή μετάβαση για τους πελάτες
Η λιανική αγορά νερού για τις επιχειρήσεις στην Αγγλία ανοίγει επισήμως σήμερα, γεγονός που σημαίνει ότι περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια επιχειρήσεις, φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανισμοί του δημόσιου τομέα θα να είναι σε θέση για πρώτη φορά να επιλέγουν ποιόν θα πληρώνουν για τις λιανικές υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.
Η νέα αγορά θα γίνει η μεγαλύτερη του είδους της στον κόσμο.
Η Σκωτία έχει επίσης μια ανταγωνιστική αγορά νερού για τις επιχειρήσεις.
Η OFWAT θα ρυθμίζει και η Market Operator Services Limited (MOSL) θα λειτουργεί την αγορά για λογαριασμό των μελών της εταιρείας νερού της για να εξασφαλίσει ότι υπάρχει μια ομαλή μετάβαση για τους πελάτες.
Η Βρετανή Γραμματέας Περιβάλλοντος Andrea Leadsom χαιρέτισε την έναρξη της αγοράς, η οποία αναμένεται "να αποδώσει μέχρι και  200 εκατομμύρια λίρες οφέλη στην οικονομία και τους πελάτες μέσα στα επόμενα 30 χρόνια".
Οπως είπε η Leadsom: «Πάνω από ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις, φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανισμοί του δημόσιου τομέα θα είναι πλέον σε θέση να βρουν τη συμφωνία του νερού που λειτουργεί καλύτερα για αυτούς. Το άνοιγμα της αγοράς είναι ένα ιστορικό ορόσημο, ανοίγοντας το δρόμο για την καινοτομία και την αποτελεσματικότητα και δίνοντας στους πελάτες την ίδια επιλογή στην λιανική πώληση σε νερό, όπως έχουν σήμερα για την ενέργειά τους και άλλες βασικές υπηρεσίες.»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης