Τελευταία Νέα
Αφρική

Την ανακάλυψη τρίτου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Αίγυπτο ανακοίνωσε η BP

Την ανακάλυψη τρίτου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Αίγυπτο ανακοίνωσε η BP
Η γεώτρηση στο πεδίο «Qattameya Shallow-1» έφθασε σε βάθος 1.961 μέτρων και όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την παρουσία 37 μέτρων καθαρού φυσικού αερίου σε υψηλής ποιότητας πλινθογενείς αμμόλιθους.
Ακόμα μια ανακάλυψη ποσότητας φυσικού αερίου σε τεμάχιο στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Νταμιέτας στο ανατολικό Δέλτα του Νείλου ανακοίνωσε η ΒΡ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η γεώτρηση στο πεδίο «Qattameya Shallow-1» έφθασε σε βάθος 1.961 μέτρων και όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την παρουσία 37 μέτρων καθαρού φυσικού αερίου σε υψηλής ποιότητας πλινθογενείς αμμόλιθους.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, μελετώνται οι επιλογές για σύνδεση του κοιτάσματος, με τις υποδομές που βρίσκονται στην περιοχή.
«Η Καταμέγια σηματοδοτεί την τρίτη μας ανακάλυψη στο τεμάχιο, όπου ήδη αναπτύσσουμε το κοίτασμα Άτολ και βρισκόμαστε σε διαδικασία επιβεβαίωσης του κοιτάσματος Σαλαμάτ» δήλωσε ο Διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ Μπομπ Ντάντλεϊ.
Συμπλήρωσε δε, ότι «η τελευταία αυτή ανακάλυψη επιβεβαιώνει την πεποίθηση μας ότι το Δέλτα του Νείλου αποτελεί μια λεκάνη παγκόσμιας κλάσης».
Το πεδίο «Qattameya Shallow-1» βρίσκεται 35 χλμ. δυτικά από τις υπεράκτιες υποδομές φυσικού αερίου του Χαπί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης