Ασία

Στον «αέρα» η κατασκευή έξι πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ινδία εξαιτίας της Westinghouse

Στον «αέρα» η κατασκευή έξι πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ινδία εξαιτίας της Westinghouse
H κατασκευή των πυρηνικών αντιδραστήρων δεν μπορεί να ξεκινήσει τον Ιούνιο, όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω των αναφορών ότι η θυγατρική της Toshiba σχεδιάζει να κηρύξει πτώχευση.
Η συμφωνία Ινδίας-ΗΠΑ για την κατασκευή έξι πυρηνικών αντιδραστήρων στο ινδικό κρατίδιο Άντρα Πραντές είναι πιθανό να εκπέσει λόγω της πιθανής πτώχευσης της αμερικανικής αναδόχου εταιρείας Westinghouse Electric, όπως αναφέρει η ινδική εφημερίδα Hindu Times.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ανώτερος αξιωματούχος της Εταιρείας Πυρηνικής Ενέργειας της Ινδίας (NPCIL), η οποία είναι ο εταίρος της Westinghouse Electric στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού «η αλήθεια είναι, ότι η εικόνα είναι πολύ θολή αυτή τη στιγμή».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κατασκευή των πυρηνικών αντιδραστήρων δεν μπορεί να ξεκινήσει τον Ιούνιο, όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω των αναφορών ότι η θυγατρική της ιαπωνικής Toshiba Corporation, Westinghouse, σχεδιάζει να κηρύξει πτώχευση στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των συσσωρευμένων οικονομικών ζημιών.
Το δημοσίευμα σημειώνει, ότι η συμφωνία μπορεί επίσης να καθυστερήσει, επειδή η Ιαπωνική Βουλή δεν έχει ακόμη επικυρώσει την διακρατική συμφωνία πυρηνικής συνεργασίας (NCA), η οποία υπεγράφη τον Νοέμβριο του 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης