Τελευταία Νέα
Αμερική

«Σπάει» η κοινοπραξία Shell - Anadarko στη παραγωγή πετρελαίου στην Πέρμια του Τέξας

«Σπάει» η κοινοπραξία Shell - Anadarko στη παραγωγή πετρελαίου στην Πέρμια του Τέξας
Η Shell ελπίζει να ενισχύσει την παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στη Βόρεια Αμερική κατά 140.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα στα επόμενα 3 χρόνια, ένας στόχος που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό από το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Royal Dutch Shell και η Anadarko Petroleum Corp τερματίζουν μετά από 10 χρόνια την από κοινού εκμετάλλευση του κοιτάσματος στη λεκάνη Πέρμια του Τέξας, ελπίζοντας η κάθε μία από τις δύο εταιρείες να γίνει αποδοτικότερη στην παραγωγή, σύμφωνα με το ανώτερο διευθυντικό στέλεχος της Shell Greg Guidry, τον οποίο επικαλείται το Reuters.
Το διαζύγιο και την εκ νέου διανομή της έκτασης θα επιτρέψει σε κάθε εταιρείας να αναπτύξει νέες γεωτρήσεις με τον δικό της η κάθε μία ρυθμό στην λεκάνη Πέρμια, η οποία έχει γίνει η πιο αναπτυσσόμενη περιοχή της βιομηχανίας πετρελαίου των ΗΠΑ λόγω του χαμηλού κόστους εξόρυξης, ειδικά τώρα που οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι.
Η Shell ελπίζει να ενισχύσει την παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στη Βόρεια Αμερική κατά 140.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα στα επόμενα 3 χρόνια, ένας στόχος που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό από το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το Reuters.
Η συμφωνία υπεγράφη αρχικά το 2007 μεταξύ της Anadarko και της Chesapeake Energy Corp, της οποίας τη συμμετοχή στο κοίτασμα Πέρμια εξαγόρασε η Shell το 2012 και μαζί τη συμφωνία της κοινοπραξίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης