Ασία

Erdogan: Όσο με αποκαλούν «δικτάτορα», θα τους αποκαλώ «φασίστες» και «ναζί»

Erdogan: Όσο με αποκαλούν «δικτάτορα», θα τους αποκαλώ «φασίστες» και «ναζί»
Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε, ότι οι ευρωπαϊκές χώρες ίσως εκπλαγούν με το αποτέλεσμα του Τουρκικού δημοψηφίσματος στις 16 του Απρίλη.
Τρεις  εβδομάδες  πριν από το κρίσιμο Τουρκικό  δημοψήφισμα της 16ης  Απριλίου  ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική ρητορική του προς την ΕΕ.
Σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο  CNN Turk, απάντησε στην κριτική που δέχεται από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, διότι αποκαλεί  «νάζι» και «φασίστες» τους Ευρωπαίους ηγέτες που αρνούνται την εξαγωγή της  τουρκικής προεκλογικής αντιπαράθεσης στην Ευρώπη και στις πόλεις που ζουν μεγάλες τουρκικές κοινότητες.
Μιλώντας για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε, ότι «έχεις την ελευθερία να αποκαλείς τον Ερντογάν δικτάτορα, όμως ο Ερντογάν δεν έχει την ελευθερία να τους αποκαλεί φασίστες ή ναζί.
Μην το πάρετε προσωπικά, αλλά θα τους αποκαλώ φασίστες, όσο αποκαλούν τον Ερντογάν δικτάτορα».
Ο Τούρκος Πρόεδρος στράφηκε και προσωπικά κατά του Γερμανού ομολόγου του, λέγοντας ότι «ο Γερμανός Πρόεδρος Σταϊνμάιερ έκανε μια δήλωση στοχοποιώντας με, παρότι είμαστε καλοί φίλοι.
Την αποδοκιμάζω.
Εύχομαι να μην είχε κάνει τέτοια δήλωση».
Είχε προηγηθεί ομιλία του Φράνκ Βάλτερ Στάινμάγερ στην τελετή ορκωμοσίας του στην θέση του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, όπου σχολιάζοντας την πρόσφατη προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο Τούρκος ομόλογός του κατά της Καγκελαρίου Μέρκελ, ότι χρησιμοποιεί «ναζιστικές πρακτικές», προειδοποίησε την Άγκυρα, ότι ο Ερντογάν «ρισκάρει να καταστρέψει, όσα έχουν επιτευχθεί στη χώρα του τα τελευταία χρόνια, αλλά και να κόψει τις σχέσεις με τους συμμάχους του».
Στην συνέντευξη του ο Ερντογάν σημείωσε ακόμα, πως δεν έχει καμία διάθεση να επισκεφθεί την Γερμανία πριν το Τουρκικό δημοψήφισμα, ενώ σχετικά με τις κατηγορίες που εξαπέλυσε περί ναζί για Γερμανούς και Ολλανδούς, διερωτήθηκε:
«Δεν επιτρέπεις στην υπουργό μου να πάει στο Ρότερνταμ και βάζεις τα σκυλιά σου να δαγκώνουν τους πολίτες μου;
Που είναι το διεθνές δίκαιο;
Και μετά τον ενόχλησε, όταν μιλάμε για ναζισμό;».
Στον ίδιο πάντα ύφος ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε, ότι οι ευρωπαϊκές χώρες ίσως εκπλαγούν με το αποτέλεσμα του Τουρκικού δημοψηφίσματος στις 16 του Απρίλη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης