Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Η Βρετανική Αρχή Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου χορήγησε 25 νέες άδειες ερευνών

Η Βρετανική Αρχή Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου χορήγησε 25 νέες άδειες ερευνών
Τις νέες άδειες έλαβαν 17 εταιρείες, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν έρευνες σε 111 ανεξερεύνητα πεδία στις περιοχές Rockall Basin, Mid-North Sea High και σε μέρος της East Shetland Platform.
Συνολικά 25 νέες άδειες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ του Ηνωμένου Βασιλείου χορήγησε η Βρετανική Αρχή Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (OGA).
Τις νέα άδειες, η δημοπράτηση των οποίων ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε μετά από 20 χρόνια, έλαβαν 17 εταιρείες, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν έρευνες σε 111 ανεξερεύνητα πεδία στις περιοχές Rockall Basin, Mid-North Sea High και σε μέρος της East Shetland Platform.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της OGA, Andy Samuel, πρόκειται για μία επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών σε νέες σεισμικές έρευνες σε ανεξερεύνητες περιοχές συνολικής έκτασης 40.000 χλμ.
Ο ίδιος υποστήριξε, ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τομέας της έρευνας υδρογονανθράκων εξαιτίας των χαμηλών τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου «βλέπουμε ότι υπάρχουν τώρα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ποσοστά επιτυχίας και χρηματοδοτικού κόστους για την διερεύνηση της Βρετανικής υφαλοκρηπίδας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης