Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Wintershall: Οι ανησυχίες της Πολωνίας σχετικά με τον αγωγό Nord Stream 2 είναι περιττές

Wintershall: Οι ανησυχίες της Πολωνίας σχετικά με τον αγωγό Nord Stream 2 είναι περιττές
«Η Πολωνία προσπάθησε να διακόψει το έργο και συνεχίζει να το κάνει» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής εταιρείας προσθέτοντας ότι «αυτό για μένα είναι deja vu».
Οι ανησυχίες της Πολωνίας σχετικά με το έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι περιττές, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής ενεργειακής εταιρείας Wintershall Μάριο Μεχρέν.
«Η Πολωνία προσπάθησε να διακόψει το έργο και συνεχίζει να το κάνει» είπε προσθέτοντας ότι «αυτό για μένα είναι deja vu» και υπογραμμίζοντας ότι «το ίδιο συνέβη και με τον πρώτο αγωγό Nord Stream».
Ο Μεχρέν υπογράμμισε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι ουσιαστικά εναντίον του έργου κατασκευής του Nord Stream 2 και συμπλήρωσε ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση της Πολωνίας συνεχίζει να αντιτίθεται στο έργο κατασκευής του Nord Stream 2, πολιτικοποιώντας το θέμα».
Ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής εταιρείας εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του έργου, εκφράζοντας την πεποίθησή του ωστόσο, ότι εν τέλει θα υλοποιηθεί.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο Nord Stream 2 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του 2019.
Ο αγωγός έχει σχεδιαστεί να ξεκινάει από τις Ρωσικές ακτές της Βαλτικής Θάλασσας και να κατευθύνεται υποθαλάσσια στις Γερμανικές ακτές παρακάμπτοντας την Πολωνία.
Κάθε ένα από τα δύο τμήματα του αγωγού θα έχει χωρητικότητα 27,5 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Ο Nord Stream 2 θα διπλασιάσει τη χωρητικότητα του Nord Stream και θα ακολουθήσει ουσιαστικά την πορεία του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης