Ευρώπη

Vestager (Κομισιόν): Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 δεν είναι έργο κοινού ενδιαφέροντος

Vestager (Κομισιόν): Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 δεν είναι έργο κοινού ενδιαφέροντος
Η Ευρωπαία Επίτροπος επανέλαβε την άποψη, ότι το σχέδιο δεν εξυπηρετεί τις προσπάθειες της ΕΕ για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ενέργειας στο μπλοκ και της μείωσης της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο.
Ο αγωγός Nord Stream 2 ο οποίος προορίζεται να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο απευθείας στη Γερμανία υποθαλάσσια μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, δεν είναι ένα «έργο κοινού ενδιαφέροντος» για την ΕΕ, ξεκαθάρισε η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Margrethe Vestager.
Ερωτηθείσα σχετικά, η Ευρωπαία Επίτροπος επανέλαβε την άποψη της Κομισιόν, ότι το σχέδιο δεν εξυπηρετεί τις προσπάθειες της ΕΕ για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ενέργειας στο μπλοκ και της μείωσης της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «από νομικής πλευράς έχει γίνει σαφές, ότι η Επιτροπή δεν θεωρεί ότι το έργο Nord Stream 2 είναι κοινού ενδιαφέροντος».
Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως όργανο δεν έχει λάβει ακόμη μία σταθερή στάση έναντι του έργου και των κρατών-μελών της ΕΕ που αντιδρούν σε αυτό ως προς την συμβατότητά του με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο για τον ανταγωνισμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης