Τελευταία Νέα
Ασία

Το Ιράν ξεκίνησε την παραγωγή φυσικού αερίου στο τεράστιο κοίτασμα South Pars

Το Ιράν ξεκίνησε την παραγωγή φυσικού αερίου στο τεράστιο κοίτασμα South Pars
Η συνολική παραγωγή φυσικού αερίου από το κοίτασμα South Pars θα φθάσει τα 520 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα, όταν αναπτυχθεί πλήρως το πεδίο 20, επαναληφθεί η παραγωγή στο πεδίο 19 και λειτουργήσει ο αγωγός SP16.
Το Ιράν ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την εξόρυξη φυσικού αερίου από το πεδίο 20 του τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου South Pars.
Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Ιράν (NIOC) Gholam-Reza Manouchehri είπε, ότι ήδη ανακτώνται 25 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 40.000 βαρέλια συμπυκνωμάτων την ημέρα από το πεδίο.
Όπως είπε ακόμη, το φυσικό αέριο που ανακτάται, εγχέεται στο εθνικό δίκτυο διανομής.
Ακόμη, με την εξόρυξη συμπυκνωμάτων αερίου από το πεδίο 20, η συνολική παραγωγή του Ιράν ανέρχεται σε 690.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τον Manouchehri.
Ο ίδιος είπε ακόμη, ότι η συνολική παραγωγή φυσικού αερίου από το κοίτασμα South Pars θα φθάσει τα 520 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα, όταν αναπτυχθεί πλήρως το πεδίο 20, επαναληφθεί η παραγωγή στο πεδίο 19 και λειτουργήσει ο αγωγός SP16.
Ο Ιρανός αξιωματούχος τόνισε, ότι η έναρξη της παραγωγής στο South Pars σημαίνει, ότι θα παρέχεται περισσότερο φυσικό αέριο στην εγχώρια αγορά και θα σταματήσουν οι εισαγωγές από το Τουρκμενιστάν, το οποίο διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου στις επαρχίες του βόρειου Ιράν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, επικαλούμενο οφειλές της Τεχεράνης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης