Αμερική

ΗΠΑ: Η αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων αναμένεται να πληγεί από νέο νόμο Trump για τους ρύπους

ΗΠΑ: Η αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων αναμένεται να πληγεί από νέο νόμο Trump για τους ρύπους
Οπως σημειώνουν οι New York Times, οι αναμενόμενες αλλαγές θα δώσουν στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία λιγότερα κίνητρα για να παράγουν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα
H διοίκηση Trump το επόμενο διάστημα αναμένεται να πάρει πίσω τους αυστηρούς ομοσπονδιακούς κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων, που ήταν μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές "κληρονομιές" του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, γεγονός που εκτιμάται ότι θα επηρεάσει την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.
Οπως σημειώνουν οι New York Times, οι αναμενόμενες αλλαγές θα δώσουν στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία λιγότερα κίνητρα για να παράγουν περισσότερα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.
Υπάρχουν επίσης ανησυχίες μεταξύ των υποστηρικτών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την τύχη μιας ομοσπονδιακής φοροελάφρυνσης 7.500 δολαρίων για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, που είναι ένας σημαντικός καταλύτης για τις πωλήσεις.
Όμως, ενώ η μάχη στην Ουάσιγκτον παίρνει ένα μεγάλο μέρος της προσοχής, ακόμη μια άμεση επίθεση σημειώνεται εναντίον των ηλεκτρικών οχημάτων, και σε ορισμένες περιπτώσεις και των υβριδικών οχημάτων,  σε  επίπεδο Πολιτειών των ΗΠΑ.
Στο Κολοράντο, ένα νομοσχέδιο που θα καταργήσει  φόροελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων ηλεκτρικών και εναλλακτικών καυσίμων βρίσκεται καθόδόν προς νομοθέτηση.
Στη Γιούτα, οι νομοθέτες ψήφισαν αυτό το μήνα κατά της επέκτασης της ελάφρυνσης φόρου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Και άλλες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των Ιλλινόις, Πενσυλβανία και Τενεσί, έχουν ήδη αφήσει να λήξουν τα κίνητρά τους.
Ετσι, έχει μειωθεί σε 16 ο αριθμός των πολιτειών που προσφέρουν οικονομική στήριξη στους αγοραστές των ηλεκτρικών οχημάτων.
Ο αριθμός αυτός κάποτε πλησίαζε τις 25 Πολιτείες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης