Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Schaeuble: H Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στο ευρώ

Schaeuble: H Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στο ευρώ
«Δεν είναι τώρα η ώρα να συζητήσουμε την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», τόνισε ο Schaeuble μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει, αν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfang Schaeuble και ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους μπορεί να ανοίξει το 2018, εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Ο Schaeuble κάλεσε την Ελλάδα να εφαρμόσει όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup, σημειώνοντας πως σε αυτή την περίπτωση είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.
«Δεν είναι τώρα η ώρα να συζητήσουμε την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», τόνισε ο Schaeuble μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Στόχος, όπως τόνισε, είναι η ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος.
«Εάν η συμφωνία τηρηθεί από όλες τις πλευρές, είμαι βέβαιος ότι θα δουλέψει», είπε.
Απαντώντας στις επικρίσεις της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε, πως κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει, ότι η Γερμανία επιτυγχάνει τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέσω της χειραγώγησης του ευρώ.
Όσον αφορά το Brexit, ο Schaeuble ξεκαθάρισε, πως η Γερμανία δεν πρόκειται να δεχθεί μια συμφωνία, η οποία θα αποτελέσει κίνητρο και για άλλες χώρες να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit πρέπει να καταδείξουν, ότι το να είναι μια χώρα μέλος της ΕΕ, έχει περισσότερα οφέλη από το να μείνει εκτός.
Ο βασικός στόχος είναι να διατηρήσουμε ενωμένη την ΕΕ των 27 κρατών - μελών, υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Σχετικά με την ενίσχυση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, σημείωσε ότι αντανακλά την πρόοδο που καταγράφει η οικονομική ανάκαμψη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης